Ilustrační foto: ingimage.com
Řím pro starší a pokročilé
4. 4. 2017Říká se mu věčné město a také v jeho souvislosti často padá věta, že by jej každý měl aspoň jednou v životě navštívit. Mnozí si řeknou, že chození po památkách je ve vyšším věku únavné, že jde o příliš velké město, že se v něm člověk neznalý jazyků sám těžko zorientuje. Opak je pravdou, Řím je město přátelské.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
28.5.2017 15:40
V Římě jsem byla před několika lety v rámci poznávacího zájezdu do Itálie. Líbil se mi, jen toho „šrumce“ na mě bylo trochu moc. Mám ráda antiku, proto jsem památky do sebe přímo vstřebávala. Ráda bych se podívala i do Řecka, ale to už nejspíš nepůjde.
Hana Novotná
1.12.2015 12:04
Opravdu moc pěkné a srozumitelné. Jak jsem psala, v Římě jsem byla asi 4x, ale málo jsem viděla. Je toho opravdu moc k vidění a jak paní píše, byla jsem hodně překvapená fontánou de Trévi. Nečekala jsem, že tak velký monument je tak na malém náměstí. Hodila jsem tam také peníz, abych se tam ještě jednou vrátila.
Naděžda Špásová
19.11.2015 15:23
V Římě jsem nikdy nebyla a myslím, že mi to nijak nechybí. Mám ráda cestování, ale ne lítání z místa na místo. Má určitě spoustu nádherných památek, k vidění je tam toho určitě sposta, ale moje priority jsou trochu menší lokality a hlavně klidnější. Prostě moře je moře. Samozřejmě ale přeji všem, kterým vyhovují poznávací zajezdy hodně pohodových a vydařených zážitků.
Hana Rypáčková
19.11.2015 13:55
Co čeká slavná velkoměsta plná turistů? Přeji Římu nesmrtelnost a slávu.
Hana Šorejsová
19.11.2015 11:03
Roma - má mystický význam čtení pozpátku - amor, a tak byl pojmenován po Romulu.
Hana Šorejsová
19.11.2015 10:41
Pěkný článek, díky. O Římu jsem zde psala vloni : Moje léto : Prázdniny v Římě. Byli jsme v Římě třikrát a vždy nadšeni. Je to opravdu kolébka antiky, s "nespočtem" nádherných památek.
Zuzana Pivcová
19.11.2015 10:28
V Římě jsem byla před pár lety na tzv. prodlouženém víkendu. Bohužel jsem nebyla spokojená s průvodkyní CK. Je to tak krásné město, že by si ode mě zasloužilo, abych si ho trochu prošla ještě alespoň jednou. Tady to vypadá trochu na tip na samostatné cestování, takže děkuji za nabídku!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA