Kouzlo časů minulých: Zázrak jménem dřevo

Kouzlo časů minulých: Zázrak jménem dřevo

28. 11. 2015
Kouzlo časů minulých
Hodnocení:
(4.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Huspek
Pěkná exkurze do první poloviny minulého století, včetně detailů. Takové povídání pomáhá evokovat dávno zasuté vzpomínky a to je dobře. A dřevo jako takové? Každý rok mi v lese revírník nastříká ve vymezeném úseku stromy, které je možno pokácet a odvézt (říkají tomu nevím proč "samovýroba") za přijatelnou cenu na dvůr, kde nařezané a naštípané špalky poskládané do hraní 2 roky proschnou a pak s nimi šup do kotle! Takže každé jaro hodím motorou pilu do batohu a vyrážím do lesa za vůní čerstvě pořezaného dřeva a je mi tam fajn, i když se mnohdy vracím docela udřený.
Marie Magdalena Klosová
Dřevo je voňavé,hřejivé,tvárné,inspirující...a špekáčky na lískovém prutu nezapomenutelné.mm
Marie Seitlová
Pěkný článek, vůni dřeva mám ráda a posezení u krbu kde hoří polena nemá chybu.
Zuzana Pivcová
To jsou moc krásné obrázky, dokládající úžasnou práci. Vzpomínám si, že v jižních Čechách jsme měli staršího pana učitele, o němž bylo známo, že je z Moravy, a ten měl na dvorku vždy takhle nádherně srovnané dřevo, jak umělecké dílo. Dřevo je mi energeticky blízké, narozdíl od kovu. Váš článek mě moc zaujal a potěšil.
Eva Balúchová
Článek jsem si s chutí přečetla,pěkně napsáno. Ještě nikdy nikde jsem neviděla dřevo tak krásně naskládané.Určitě to není jednoduché. Nějaký čas jsem pracovala se dřevem,ještě teď cítím jak vonělo.
Dagmar Bartušková
Dřevěná nádhera! Tu vůni pryskyřice cítím i na tu dálku.
Jarmila Komberec Jakubcová
Krásný článek proložený úžasnými fotkami.Ještě jsem nikdy tak složené dříví neviděla.Já občas skládám pár březových polen do krbu a většinou se mi halda zbortí. Tohle je umění.
Hana Rypáčková
Hezké- a ty zásoby dřeva ! Tak úhledné!
Alena Várošová
Moc zajímavý článek a zaujaly mne úžasné fotky.,Také mne učila maminka rovnat dřevo do hranic,nebo do těch kulatých hraniček.U na oikĺi%ňáky se oamatuji,jako děcko jsem je musela plnit. Vždy jsem si toho těch piliňáku vlezla nohama a dupala jsem,tak jak když šlapu každým rokem zelí.Šetřila jsem si ruce.No co se v mládí naučíš,v stáří jako bys našel.
Alena Vávrová
Pane Kašík, vy svým vyprávěním nikdy nezklamete. Zavonělo to nejen dřevem, ale i špekáčky a chlebem a hlavně vzpomínkami. Těch piliňáků jsme se jako děti také něco "natloukly".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%