Advent, čas zklidnění a nadějí

Advent, čas zklidnění a nadějí

20. 11. 2015
advent Vánoce
Hodnocení:
(3.9 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Také se mi nelíbí to předčasné reklamní šílenství - vnucovat nám Santa Clause a ještě k tomu již od září!!! Snažím se být proti tomu imunní. Během adventu mám ráda hezkou pohodu, přátelská posezení, vánoční koncerty, klid v duši. Bohužel, ten klid se nám snaží ukořistit nájemní vrazi! Pokoj všem lidem dobré vůle!
Soňa Prachfeldová
Pravdivé shrnutí dění před adventem Elenko, přesto si myslím, že dětičky budou s rozzářenýma očkama čekat na ježíška, přestože v něho skoro nikdo nevěří a alespoň my starší si budeme adventu užívat, Je mi docela líto, že mladí s rodinami jsou samý spěch a uhonění. Prot hlavně všem klid a mír v duši a nejen v duši v této těžké době !
Zdenka Jírová
Ve všem máte pravdu. Z kouzla Vánoc se stalo jen nákupní bláznění. Já si žádný rok nenechám ujít Vánoční koncert, který u nás zpívají sdružené pěvecké sbory s nádhernou Hej, mistře, vstaň bystře... Teprve od této chvíle pro mne začínají opravdové Vánoce. Koncert bývá v půli prosince a je to krásné naladění. Letos bude dokonce ve dvojím provedení , v kostele a koncertním sále po dva dny. Asi se rozhodnu pro ten v kostele.
Alena Várošová
Eleno,článek napsaný ze života.Ano,každý se musíme spoléhat sami na sebe,jak nás to rodiče učily.Nebýt málotratní,zlí a závistiví..V času adventním by měli mít lidi k sobě blíž a hlavně, ať ten Spasitel raději tam nahoře je a nedopustí,to co se všude ve světě děje.
Jana Šenbergerová
Přestože příchod Spasitele neočekávám a vyšší moc hledám hlavně v sobě, se vším ostatním plně souhlasím. Všechno jsme zkomercionalizovali (slovo stejně ošklivé jako skutečnost, kterou pojmenovává) a divíme se, že svět vypadá, jak vypadá. Klid v duši se nedá koupit, nikdo nám ho nezajistí, ten si musíme nastolit sami. Čím víc lidí to udělá, tím větší je šance, že se bude klid materializovat i mimo nás. Vánoční čas je k tomu jako stvořený.
Hana Šorejsová
Čas Adventu, který sebou přináší do měst po řekách zimu a netrpělivé očekávání oslav narození Ježíška Krista. Je to pro nás všechny doba klidu a především duchovního rozjímání. Též ho mám moc ráda.
Dana Kolářová
Nejhezčí je rozjímání v přírodě.
Hana Rypáčková
Já miluji Advent, čas setkávání, pochoutek , výstav a koncertů. Vánoce s dárky a přejídáním a hlukem petard , čím víc stárnu, nemusím. Připadá mi to barevné štěstíčko neupřímné. Hezké Eleno.
Zuzana Pivcová
Zvlášť v Praze je advent časem hektických vánočních nabídek a nakupování. Toto mě nechává zcela v klidu. O to méně však současná situace, v níž lidství zcela ztratilo svůj smysl.
Dagmar Bartušková
Ano, bohužel je to realita. Nechápu lidi, kteří si berou půjčky na to, aby blízkým udělali pod stromkem na Štědrý den radost, a pak to bůh ví jak dlouho splácí... Mám ráda ten předvánoční čas plný shonu, spojený s vůní chvojí, vanilky, prodejem kaprů v kádích, ochutnávek cukroví, ale hlavně setkávání se s přáteli. Já jsem dávno dopekla, snad nepůjdu do pekla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%