Znáte válečnou dietu?
Ilustrační foto: pixabay.com

Znáte válečnou dietu?

13. 7. 2017

Za co Češi každý měsíc utrácejí nejvíce peněz? Za jídlo. To tvořilo loni největší položku v rozpočtech českých domácností, které přestaly šetřit tak, jako tomu bylo v minulých letech. Ovšem výjimky potvrzují pravidlo. Někteří lidé na jídle spoří a jedí tak, jak se jedlo za války.

dieta jídlo
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Šetřit znamená být vynalézavý, s tím je víc práce, než koupit polotovar nebo hotové jídlo. Souhlasím i s názorem, že střídmost by nám všem jenom prospěla. Určitě vařím jinak, než když jsem se snažila vykrmit tři děti za peníze, které na to byly. Také si myslím, že se máme dobře, jen aby to vydrželo.
Jarmila Komberec Jakubcová
Zajímavý článek - nepřejídám se ale dávám přednost kvalitním potravinám. Vařím spíše středomořskou kuchyni kde převažují ryby, libové maso a sýry.Přílohy omezuji a nahrazuji je zeleninou.Nevím zda bych se mohla stravovat podle té kuchařky. Uzeniny třeba nejím vůbec a slaninu či margarin nepoužívám vůbec.
Eva Krausová
Jano K., existenčním manuálem by brožura mohla být nejen pro důchodce. Nelíbí se mi, že se z důchodců dělají chudáci přesto, že řada z nich má větší důchod než lidé, kteří chodí do práce za minimální mzdu... A navíc si myslím, že střídmost v jídle by prospěla všem. Ráda si někdy pochutnám na něčem dobrém, ale jsem přesvědčena o tom, že řada lidí je nemocných právě proto, že se přejídají. A je známo, že na jídle se dá nejvíce ušetřit.
Dagmar Bartušková
Mnoho let nevařím, stravuji se v jídelnách a restauracích. Výběr jídel je sice rozmanitý, ale moc toho na talíři nedostanete. Tak akorát, aby se vám neroztáhl žaludek. Doma jsme také jedli - co dům dal. Na topinky ráda vzpomínám. :-)
Drahomíra Stínilová
Dneska už si můžeme dovolit koupit kvalitní potraviny, třeba za vyšší cenu, ale v malém množství. Dříve, když jsem řekla u řezníka, že chci dvě libové kotlety, dal mi ty nejhorší, protože jsem nevzala celé kilo. Tak nakupuji skromně a kvalitně, co se týče jídla. Bohužel totéž nemohu říct o nákladech na dům, kdy voda, elektřina a ostatní tvoří alespoň u mě tři čtvrtiny z mého důchodu.
Jana Šenbergerová
Jsem moc ráda, že jsem nezakusila "válečnou dietu", stačilo mi, že jsem zažila tu poválečnou. Ta mě naučila hospodařit a vystačit s málem. Jen doufám, že nezakusím žádnou válečnou a podobnou kuchařku nebudu potřebovat.
Mirek Hahn
To není špatná idea..... Mám na to úchylku, nesnáším vyhazování jídla, doma. Často pražím topinky ze starého chleba a patlám na ně pomazánky nebo oblohy ze všemožných zbytků z lednice :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%