Řím pro starší a pokročilé
Ilustrační foto: pixabay.com

Řím pro starší a pokročilé

2. 8. 2017

Říká se mu věčné město a také v jeho souvislosti často padá věta, že by jej každý měl aspoň jednou v životě navštívit. Mnozí si řeknou, že chození po památkách je ve vyšším věku únavné, že jde o příliš velké město, že se v něm člověk neznalý jazyků sám těžko zorientuje. Opak je pravdou, Řím je město přátelské.

cestování Itálie
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Řím jsem navštívila v listopadu roku 1989 a byl to zážitek nepřekonatelný. Poprve jsem jela několik dní do úplně jiného světa a proto moc děkuji za připomenutí - já o svých zážitcích napíši víc také do rubriky Cestování...
Ladislav Vesecký
Ano, Řím je jedinečný. Koloseum je úchvatné. Tak jako ve filmu Gladiátor i já zůstal v úžasu.
Jaroslava Handlová
Je už to přes 20 let, co jsem se zastavila v Římě poprvé a hned jako průvodkyně v neznámém městě. Byla to jen osmihodinová přestávka mezi cestou autobusem na pobyt dál na jih Itálie. Najednou tam bylo všeho mnohem víc, než jsem uměla pojmenovat - velkých významných budov, kašen, soch atd. Naštěstí tehdy byl Řím pro tuto skupinu (i pro mne) jen krátkým rozptýlením cestou na Kalábrii. To nejdůležitější viděli, a některé nepřesnosti mi snad již odpustili. Jen já, jako tehdejší majitelka CK a současně i delegátka a průvodkyně, jsem si řekla, že příště to musí být lepší. Řím jsem si pak s radostí zopakovala ještě několikrát. Nyní už bych jako průvodkyně nejela, ale soukromě sama klidně a letadlem. Ubytování se v okrajové sezóně určitě nechá najít i za méně než 70 EUR. Ráda jsem si při čtení článku zavzpomínala na Řím, děkuji.
Zdenka Jírová
V Římě jsem byla na jednodenním výletě s cestovkou. Bylo to krásné, jen bylo málo času si to pořádně vychutnat. Dokonce se nám podařilo i trochu zabloudit, ale ochotní lidé nám pomohli. O své výletu jsem psala na íčku již před časem.
Věra Ježková
Před několika lety jsem absolvovala dvoudenní prohlídku Říma v rámci poznávacího zájezdu – v poklusu za průvodkyní. Přesto jsem stačila vstřebat atmosféru památek z antiky, kterou mám moc ráda.
Elena Valeriánová
Nechapu ten blábol od r. penny, zřejmě zase nějaký narušitel.q
Elena Valeriánová
ŘÍM, milovala jsem toto město již z filmu Prázdniny v Římě. A pak jsem si splnila sen. Pobyt v Římě byl sice jen jeden celý den, ale rozhodně nezapomenutelný. Ráda bych se tam podívala znovu a třeba i na více dní. Řím - věčné město, ať to tak zůstane na věky věků. A taky bych ještě jednou chtěla do Florencie. Itálie je nádherná země, tam se mi líbilo všude.
Libuše Křapová
To si ta dotyčná osoba dole myslí, že jsme zde už tak dementní, že se na to nachytáme? :-o Že když je tohle portál pro starší a pokročilé, jsme už úplně dementní? :-(
Zuzana Pivcová
Já jsem byla v Římě kdysi na prodlouženém víkendu se známou CK, ale nebyl to veskrz dobrý zájezd. Myslím, že takovýto individuální pobyt coby "dáma hodně nad padesát" bych si užila podstatně lépe.
Libuše Křapová
Já byla v Římě letos v březnu, dostala jsem zájezd pod stromeček od syna. Stálo to i tak ještě nějakou tu korunu, ale jsem moc ráda, že jsem tam jela. Řím je opravdu město přátelské, a pokud máte i bezvadnou českou průvodkyni jako jsme měli my, není nad čím váhat :-) Nedá mi, připíšu sem, že jsem o tomto zájezdu zde na íčko dala tři články a další dva mám na blogu. Mám letos cestovatelský rok :-) Jani Š., jakmile budeš mít aspoň malinkou příležitost Řím navštívit, nenech si ji ujít :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%