Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
11.11.2015 20:18
Mandarinky mám moc ráda, raději než pomeranče.Mám ale špatnou zkušenost s tím, že když je rozloupnete a sundáte i blanku bývají tam takoví bílý červi.Od té doby každý dílek pečlivě loupám a kontroluji.
VANDA Blaškovič
11.11.2015 08:41
Jitko, ahoj. Jednu jedinou mandarinku jsem měla s sebou kdysi v porodnici. Nikdy nezapomenu na její vůni a chuť šťávy ve chvílích nejtěžších i nejšťastnějších....pro mne je Tvoje básnička hodně šťavnatá a voňavá.
Libuše Křapová
10.11.2015 19:54
Pěkné, Jitko, mandarinkové :-))
Jana Šenbergerová
10.11.2015 19:31
Jitko, tvé verše se mi moc líbí. Tvé mandarinky jsou rozhodně mnohem sladší než ty, které jsme po dlouhé době ochutnali.
Jitka Chodorová
10.11.2015 16:15
Díky Evo.
Jitka Chodorová
10.11.2015 16:13
Děkuji všem za komentáře, Zuzko, myslím, že zadumanost v tom určitě nebyla, a to ostatní ano.
Hanko, Jarmilko, ano,mandarinky mi hezky voní, a tato básnička mě napadla právě ve chvíli,když jsem si oloupala mandarinku, a říkám svému muži, že jsme měli jako děti toto ovoce skoro za symbol Vánoc, museli jsme ale na ně vystát dlouhé fronty.Souhlasím Jarmilko. Mili,ano, zvonky štěstí někdy přijdou nečekaně, ale o adventu s nimi tak nějak počítáme. Alenko, moři jsem letos již čtvrtým rokem musela jen zamávat, a občas napíši své touhy po něm. Zítra je sv. Martina, je to čas mezi létem a Vánocemi, letos velice příznivé počasí, a pomalu spějeme k adventu, a ty mandarinky jsou holky tak chutné, a je tam mimo jiné hodně draslíku,kterým mám doporučený doplňovat. Tak dobrou chuť, a díky.
Eva Mužíková
10.11.2015 15:52
No paráda Jitko, povedená básnička..
Alena Várošová
10.11.2015 15:39
Jitko,,ak krásné přirovnání.neutratíte svoje city,spojené s letními dluhy a to moře k tomu se vzpomínkami na mandarinky.Báseň se mi moc líbí,povedla se.
Jarmila Peerová
10.11.2015 11:51
I když já mám s mandarinkami spojené spíše vánoce,tak mi tato básnička voní nejen mandarinkami,ale nadějí,že vše se v dobré obrátí. Povedla se Ti Jituško voňavá básnička ...díky
Hana Rypáčková
10.11.2015 11:39
Ach, vůně mandarinek!
Načíst starší příspěvky