Dvougenerační soužití
6. 11. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Pravečková
8.11.2015 12:38
Milé dámy, z celého srdce děkuji všem za podporu. Mohla bych psát skoro každý den. Pořád se něco zajímavého děje, pořád mám nové náměty a nebo vzory pro život. Ze spousty zajímavých setkání a zkušeností třeba jednou napíšu knihu :-)
mnoho článků z mého působení v roli privátní pečovatelky a společnice a nejen na toto téma najdete na mém blogu AktivniZivot
http://aktivnizivot.blogspot.de/2015/11/tip-kdo-rad-cestuje-kdo-se-necha.html
Zdravím do České republiky
Marie Foltýnová
7.11.2015 17:44
Starat se o staré nemohoucí, jak v pečovatelských domech,tak i v soukromí,je poslání.Moje kamarádka jezdila do Rakouska,kde se starala o starého pána,který pocházel od nás,tak že se s ním dobře domluvila.Přeji Dáši trpělivost a laskavost,které máš na rozdávání,jak jsem poznala podle vyprávění cestou do Poděbrad.
Hana Šorejsová
7.11.2015 07:47
Dagmar, jsem moc ráda, že opět od Vás článeček. Asi jsem si potikaly tehdy na přehlídce, ale od počátku jsem Vám fandila, že jste dáma s velkým srdcem, co má tu odvahu. Už u článku Vita é bella, Lady sympatie. Moc díky a přeji Vám hodně hezkých chvil. A určitě zase napište.
Alena Várošová
6.11.2015 23:09
Obdivuji člověka,který se stará takto o přestárlé,dokonce i nemocné seniory a má třeba dobře zaplaceno.Moje kamarádka ze Slovenska se stará spoustu let o skoro o sto letou babku v Rakousku..Zprvu s ní jezdila i na vycházky,babka leží,ona se stará pečuje o ni,vaří,pere,žehlí,uklízí je tam nepřetržitě celých 14 nocí a pak se vystřídá se svou známou.Má to dobře zaplacené. Na stravu a bydlení nic nepřiplácí.Ten,kdo se stará o nemohoucí člověka by měl dostat metál. Evo,za ty služby a tu směšnou cenu, by dnes nikdo nevstal ani z postele.
Lidmila Nejedlá
6.11.2015 19:52
Ahóóój Dagmar, to je dobře, že jste se ozvala. Vím, že máte zkušenosti pečovatelky v Německu a obdivuji Vás nejen za odvahu, ale hlavně za dobrou duši a trpělivost při pomoci seniorům. Ať se všechno daří.
Eva Mužíková
6.11.2015 15:17
Takováto služba je jistě velmi záslužná a náročná, nikdy nevíte, jaký člověk tuto službu potřebuje...Jak píše Hanka, u nás je to asi opravdu o cenách, ne každý potřebný si může ze svého rozpočtu pomoc dovolit. Já trochu odbočím, pečuji o souseda, dává mi částku, kterou dostává od Úřadu práce - 800,- Kč... kdyby mi měl podle ceníku služeb Pečovatelské služby zaplatit veškerou péči z mé strany / úklid, koupání, pedikůra, manikůra, praní, žehlení, pochůzka na úřady, / musel by mi ze svého připlatit... nevyžaduji to, ale vím, že PS by mu za 800,-Kč měsíčně leda tak uklidila a vyprala...
Zuzana Pivcová
6.11.2015 14:43
Je už známo, že paní Dáša má v pomoci seniorům v sousedním Německu velké zkušenosti, takže může poreferovat věcně a pravdivě. Když jsem byla díky archivní pomoci pozvána k jedné manželské dvojici do Duisburgu, bydlela jsem v jejich apartmá pro hosty (pro názornost bych to nazvala přístavkem jako třeba pro výminkáře) a zde jsem měla k dispozici vše včetně nádobí, trvanlivých potravin, samozřejmě přístrojů pro domácnost, telefonu. Paní mě viděla prvně v životě, v archivu bádal jen pán. Zjistila jsem, že nemají důvěru jen ke mně, ale i k ukrajinské paní na úklid, která se o jejich byt starala běžně během dne, když nebyli doma. Nepatřili k bohaté vrstvě, oba byli v důchodu, pán bývalý učitel. Také jsem se od jedné bývalé kolegyně němčinářky (když jsme se znaly, učila krátce a moc německy neuměla)dověděla, že na inzerát dělala společnici nějaké staré dámě v Rakousku, která byla soběstačná, ale už trochu senilní. Její mladí chodili do práce a navíc neměli trpělivost s babičkou sedět a poslouchat její vyprávění. Kolegyňka sice nedostala velký plat, ale byt, stravu, kapesné a velmi dobrou jazykovou praxi.
Hana Rypáčková
6.11.2015 14:24
Protože na tuto službu nemáme peníze, jen tak na dvouhodinový záskok, než si nakoupíme nebo dojdeme sami k lékaři. Mnoho žen z okolí pracuje za hranicí v podobné službě a mají draho zaplaceno.
Ale mladí lidé využívají více a víc Home Exchange a vymění si byty, auta i psy s podobně žijící rodinou ze zahraničí.Je to výhodné pro obě rodiny. Ovšem- vybavení bytu trochu na úrovni. Já bych náš panelákový byt asi nenabízela.
Hana Rypáčková
6.11.2015 14:24
Protože na tuto službu nemáme peníze, jen tak na dvouhodinový záskok, než si nakoupíme nebo dojdeme sami k lékaři. Mnoho žen z okolí pracuje za hranicí v podobné službě a mají draho zaplaceno.
Ale mladí lidé využívají více a víc Home Exchange a vymění si byty, auta i psy s podobně žijící rodinou ze zahraničí.Je to výhodné pro obě rodiny. Ovšem- vybavení bytu trochu na úrovni. Já bych náš panelákový byt asi nenabízela.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA