K památníku Jana Žižky

K památníku Jana Žižky

5. 11. 2015
cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
petr stejskal
K památníku Jana Žižky. Jen pro zajímavost,žižlavá barva ve staré češtině je rezavá. Takže Žižka byl nejspíše rezavý. V době husitské ale asi už šedivý. Nevím, co je na tom vojevůdci kontraverzního. V té době a nejen tehdy,byla většina válek z náboženských důvodů. To jen husité se snažili přiblížit se k bibli. Nemám rád zabíjení, ale snad na druhé straně nezabíjeli? Ve francii jsou také hrdi na Napoleona a ten válčil s celou Evropou. Byl a je to pro ně národní hrdina.,přestože bojoval venku,na cizím území. Husité bojovali doma,ve své vlasti. Proč by bylo husitství zneužito. To je hloupé slovo. Husitská doba byla vlastenecká doba a hrdě se k ní hlásili vlastenci v dobách zlých pro národ. Spíš je smutné,že dnešní mládeži ta doba mnoho neříká. Vlastně proč,oni husité mluvili česky a ne anglicky. Všeobecně je vnímáno hlavně polní vojsko husitské,ale ona také to byla města,hrady. A tak je hrdý pomník národního hrdiny na krásném místě jeho rodného kraje. Ano,je tam nádherná,tiché a pohodová krajina. Jinak obrázky jsou moc hezké. Vrátily mě do vzpomínek,kdy jsem si mohl dovolit navštívit ta místa na kole.
Alena Várošová
Hani,bylo mi ctí,že jsem se prošla touto procházkou i když bych tam raději jela na kole. Konstatuji,že už ti do prosefionální fotografky moc nechybí.Skvělé a čisté fotky.Příroda,je příroda ta zůstává,nebo se mění..Super článek.
Dagmar Bartušková
Tolik kouzelných míst v té naší zemi. Nádhera!
Lidmila Nejedlá
Krásná krajina s vodou, stromy, břehy, historie. Hezky jsi to zachytila. Dubová alej je nádherná. I Vendovi to sluší...
Eva Mužíková
Hani krajina zachycená Tvým foťákem je vždy velmi zajímavá, krásná procházka. Ale Vendík je stejně nejkrásnější, je to brouček:))))))
Jana Šenbergerová
Miluji procházky kolem potoků, řek i vodních ploch. Žižkův památník je vskutku monumentální a tys nám ho tu předvedla v celé jeho kráse. Jeho kontroverznost bych neřešila. Každý bojuje za to, čemu věří, způsobem jemu nejbližším. A on byl vojevůdce. A tak je to se všemi, kteří vyčnívají z davu.
Dana Kolářová
Kouzelná procházka krajinou rybníků.
Jarmila Komberec Jakubcová
Dnes druhý krásný článek o podzimu doplněný pěknými fotografiemi.
Alena Vávrová
Krásně jsi to, Hančí, napsala i zachytila. Podzim mezi rybníky je nejen krásný, ale i mírně melancholický. Znám to tady od nás a jsou to moje nejmilejší místa. Ovšem Venda na konci je jako sladká tečka.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%