K nejděsivějším místům světa
patří i kostnice v Kutné Hoře

K nejděsivějším místům světa
patří i kostnice v Kutné Hoře

30. 10. 2015
Halloween
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Už jako dítě jsem se tam strašně bála .Se školou. A taky v Klatovech v katakombách.
Zdenka Jírová
Kutnou Horu jsme navštívila několikrát a navštívila jsem i sedleckou kostnici. Je to opravdový unikát. Katakomby naplněné lidskými kostmi jsou i v pařížském podzemí. Není tam ale, pokud vím, tak sestavená modlitebna jako v Kutné Hoře. Kdo se nebojí zemřelých, ať navštíví v Brně Kapucínský klášter. Je to také velmi zajímavé a dost "strašidelné" místo.
Alena Vávrová
V Kutné hoře jsem byla několikrát, je to nádherné město se spoustou památek. Bohužel Katedrálu v Sedlci jsem viděla jen z autobusu. Divím se, jak jsem kdysi návštěvu v Kostnici, navíc s dětmi, přežila. Brr, toto není nic pro mne. Byla jsem i v katakombách v Klatovech a moc ráda jsem odtamtud vypadla na vzduch a radovala se, že se počet mumií oproti minulosti rapidně snížil ;-). Jsem děsný senzibil. Stejně nepříjemné pocity jsem měla i uvnitř Památníku na Vítkově.
Vladka Steinová
Kutná Hora to je unikát, je zapsaná na seznamu kulturních památek UNESCO.S dcerou jsme kdysi KH prošly celou, včetně chrámu Sv.Barbory,rovněž i Kostnici.To jej taky unikum, jsou tam pozůstaky uvádí se až 40 000 mrtvých, hlavně z dob husitských bojů a z dob morové epidemie.
Hana Lancová
Kutnou Horou jsem s manželem projížděla zhruba před měsícem a do Sedlce jsme zabloudili náhodou. Nejprve mě upoutal kostel od Santiniho a přitom jsme se dozvěděli o kostnici. Oba objekty mě nadchly. Kostnici beru jako umělecké dílo, které mě neděsí. Perfektní zážitek.
Květoslava HOUDKOVÁ
V Kutné Hoře jsem byla několikrát, ale do kostnice nepolezu: Děsivý pocit i obava, že nějaký skrytý duch by mne tam už nechal. Ale do města pojedu - mohu už zdarma= prodlouženou MHD z Prahy-proč ne.
Lidmila Nejedlá
V kostnici v K.H. Sedlci jsem byla několikrát s žáky na výletě. Dokonce i v kostnici v Klatovech. Neděsí mě to. Když se rušil hřbitov v městečku, kde jsem bydlela, žebrali jsem o lebky. Ukradli jsme si je, ale byly bez spodní čelisti. Vyvařené v louhu /tatínek mi pomohl/ jsme je měli vystavené v pokojíčcích na polici. Připadali jsme si strašně zajímavě a vzdělaně.
Jana Šenbergerová
V Kostnici mě obešla nejen hrůza, ale i obdiv k lidem, kteří něco takového mohli dát dohromady. Kutná Hora je krásné město. http://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Aktivity/Kostnice-Kutna-Hora---Sedlec.aspx Pěkně mě mrazilo i při prohlídce londýnských uliček v muzeu voskových figurín v Londýně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%