Kdykoliv vidím televizi, někdo tam vaří. Jako celebrita, kterou zná už téměř celá ulice, cítím povinnost také prezentovat vlastní kulinářskou tvorbou. Uznávám, že recept na restovaná jehněčí játra na česneku s bazalkou by více zaujal, ale začnu něčím jednodušším. Tak tedy salát.
Co na to budeme potřebovat:
Stačí pórek, salátová okurka, struhadlo na okurku, zakysaná smetana, černá kočka, koření, prkénko, nůž, miska a lžíce na zamíchání.
Jednu okurku, jeden pórek a jednu smetanu máte tak pro dva jedlíky. Počet koček není rozhodující. Pokud kočku nemáte, tak máte smůlu. Nicméně pro přípravu salátu nejen, že není nezbytná, ale právě naopak bez kočky máte výhodu, že vám nepřekáží a nemá k vaší práci své komentáře.
Příprava:
Okurku oloupejte a do misky nastrouhejte na okurkostruhadle. Pórek pokrájejte nadrobno. Hodně nadrobno. Kdo nemá dostatek trpělivosti, může použít sekací funkci nějakého kuchyňského spotřebiče. Pak přidejte do misky k okurce. Přidejte zakysanou smetanu (dobrá je krémová). Koření se pepřem a solí. Zamíchejte. Tím je téměř hotovo.
Na chuti získá salát, když ho dáme do lednice a necháme ho několik hodin uležet. Servíruje se v misce ke smaženým pokrmům. Třeba k řízku s bramborem a nebo smaženému sýru s kroketami. Když salát něčím ozdobíte, jen dobře. Kočka Sára si dá raději granule. Vám přeji dobrou chuť a hezký den.