FOTO: autorka
Plzeň, moje město na soutoku čtyř řek
27. 10. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Chodorová
29.11.2015 21:08
Díky Hanko, máš pravdu, ale já se musela podívat do chytrých knih, věděla jsem jen, že ta plzeňská je největší v Čechách, a druhá v Evropě. Tak paní Michaelo, je to asi tak, jak napsala Hanka.
Hana Rypáčková
29.11.2015 18:41
V Budapešti je největší v Evropě, Plzeňská je druhá. Ve světě dvě v Jeruzalémě a v New Yorku.Asi se počítá mimo Jeruzalém jako třetí...
Michaela Přibová
29.11.2015 16:58
Paní Jitko, pročítám články a narazila jsem na váš. S radostí čtu o Plzni. O čtyřech řekách. My jsme z dětství znaly nejvíc Radbúzu :-) Dočetla jsem se, že synagoga v Plzni je třetí největší. Nevíte prosím které dvě jsou větší? Děkuji za milý článek.
Eva Mužíková
30.10.2015 11:36
Jitko díky, krásné počteníčko. Fotky vody v potoce, řece, nebo jen bublající pramének jsou pro mne vždy velmi milým pokoukáním. Zbožňuji pohled na vodní tok, ve kterém jsou velké, nebo i jen malé kameny...
Jana Šenbergerová
29.10.2015 14:20
Jitko, vidím, že voda je tvůj živel. Sladká stejně jako slaná. A tvé slabosti pro oblíbené město dobře rozumím. I mně to nerodné přirostlo k srdci, přestože jsem v něm neprožila dětství a jen část svého mládí. Ať to tvé vzkvétá a přináší ti jen samou radost.
Soňa Prachfeldová
29.10.2015 14:10
Tyto názvy 4 řek mě vždy fascinovaly, zajímalo by mě, odkud se bere jejich názvosloví, všechny jsou skoro stejně dlouhé. Letos jsme byli na Kozlu, moc málo vody a určitě to popletum tuším Úhlava ?
Jitka Chodorová
29.10.2015 10:17
Děkuji všem za milé komentáře, Vando, mostů je v Plzni dost, a každý má svou historii, třeba ten Saský historický je nádherný, ale my si dáme sraz někde,kde se určitě najdeme.Ahojky všem.
Květoslava HOUDKOVÁ
29.10.2015 08:39
Vlaďko Nov. - přehlídka v Plzni bude zřejmě až odpoledne. Návrat do Prahy už za tmy a pak ještě čekat na autobus domů = nebezpečí, obava. Mohla bys mi poradit, kde ev. rezervovat 1x levný nocleh ?Můj mail je: kurzHoudk@seznam.cz Dík !
VANDA Blaškovič
29.10.2015 07:39
Jitko, tak již chápu, proč příště, při příjezdu do Plzně, nemohu přistoupit na sraz u 2. mostu......normálně jsem z těch mostů byla divoká....:) Krásně napsané, docela složité to asi bylo i tak pěkně sepsat, viď? Ještě že tam není Klabava!
Jarmila Peerová
28.10.2015 16:50
Krásné vyznání městu nerodnému,leč milovanému a obdivovanému.Plzeň mám skoro " za humny ",kdysi jsem tam velmi často pracovně jezdila,tak mohu říci,že ji celkem dobře znám a potvrzuji,že se město velmi " vypěknilo " ....S popiskou řek jsi měla Jituško dost práce,jsi šikovná...díky za nové informace.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA