
Zelí srdce rozveselí aneb
Proč bych si nekoupil Hyundai
25. 10. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
27.10.2015 15:56
Milý pane Raško /či Honzo ?/,sbíhaly se mi sliny po celou dobu četby!Ať žije a bublá kyselé zelíčko! mm
Jarmila Komberec Jakubcová
26.10.2015 15:31
V Plzni mám kvalitní "křimické zelí", které ráda kupujia v Křimicích kde se jak pěstuje tak i pak vyrábí si kupuji "zelnou vodu".Je to výborné na pročištění organismu.Jinak z čínského zelí si dělám kimči podle receptu korejců.Jím ho celou zimu a slouží i jako příloha .Prý v každé korejské domácnosti musí toto zkvašené zelí být. Ale korejský automobil Hyundai nevlastním a ani nechci.
Hana Šimková
26.10.2015 12:30
Tak vám trochu všem závidím a sbíhají se mi sliny na to vaše zelí. Jelikož jsem původem pražačka tak jsem to nikdy nezažila , ani neviděla, ani jsem takové zelí neochutnala. Bohužel už ani nezažiju, ani neochutnám.
Zdenka Jírová
25.10.2015 23:16
Kdysi jsme také nakládali zelí, bylo výborné. Měla jsem ráda i sudové zelí z prodejen, kam jsme si jej chodili kupovat do přinesené sklenice. Nebylo ničím upravované, dalo se jíst syrové.Krámek byl přes ulici našeho ústavu, kde jsem peacovala, tak jsme si ho dávali ke svačině. Kde ty loňské sněhy jsou...
Eva Mužíková
25.10.2015 21:04
Také jsem si Alenko T. myslela, že je to růžičková kapusta, nejsi sama....
Eva Mužíková
25.10.2015 21:02
Při čtení článku a následných příspěvků se mi začaly sbíhat sliny.... Ta jablíčka jsme do zelí také dávali, měla skvělou chuť. Nyní si dělám pro sebe již jen čalamády a několik sklenic zelí s křenem... jo, bývaly to časy, také jsem je prožívala jako malá holka každoročně....
Alena Vávrová
25.10.2015 20:57
Není zelí, jako zelí, některý je zelíčko... :-))! Joj, také jsme krouhávali a pěchovali. Měli jsme rádi i zelí bolehošťské z VČ. Dneska už není odbyt, rodinka se rozlítla a není hlavně, kdo by ho do toho soudku "naboxoval". Soudek zahálí ve sklepě. Ale takovou zelňačku, nebo couračku, tu vařím v tom největším hrnci, co mám a všichni se na ní slítnou jako vosy na bonbón.
Zuzana Pivcová
25.10.2015 19:53
Tady jsi skutečně nezapřel svou přátelskou moravskou duši, je v tom hodně z toho, co Tě dělá lidem blízkým. Totiž, že si na nic nehraješ. A kysané zelí bych si dala, velmi mi ho už před lety doporučovala lékařka z Institutu celostní medicíny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA