Všechny fotografie: Poskytnuty z archivu Jany Mesarčové
Moje vášeň: ferraty
14. 10. 2015Rodiče mne od dětství tahali po vysokých horách. Nachodila jsem v nich mnoho kilometrů. Téměř každé prázdniny mi třeba Vysoké Tatry sloužily jako soukromé jeviště, kde se opětovně odehrávala má osobní mikrodramata o překonávání sebe samé.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Balúchová
15.10.2015 08:45
Jani,takovému koníčku jsem neholdovala ani bych ho nezvládla když jsem byla mladá.Jsem ráda nohama na pevné zemi.
Ty máš můj obdiv nejen kvůli výkonům v lezení,ale hlavně jak si umíš užívat života.
Miroslav Štorch
14.10.2015 20:59
Moc hezky napsaný článek i krásné fotografie. Do Solnohradska také rádi jezdíme a pár výstupů po lany zajištěných cestách jsme se synem také nedávno absolvovali. Moje manželka má problémy s chůzí, a tak nás pozorovala na Dachsteinu z restaurace u lanovky jen dalekohledem. My jsme lezli sice bez sedáku a přilby, což je někdy riziko, ale zvládli jsme výstup z ledovce až na vrchol Dachsteinu. Vedle nás rakouští domorodci lezli s dětmi kolem 10-ti let, které ale byly jištěné lanem. To by naše české matky asi těžko povolily takovou vysokohorskou turistiku :-) Konkurence mnoha penzionů tlačí ceny ubytování dolů a dá se tam vyspat i za 10 euro. Jedna Češka tam má penzion, kde i obsluha v jídelně mluví výborně česky - brigádníci studenti z Čech.
VANDA Blaškovič
14.10.2015 20:22
Jéééžišmarjááá....Tys mě rozesmála ,Bertice! Normálně mně bolí bránice! Tys fakt čertice! Já jsem to také tak četla....:)) a víš, že by se šiklo takový autíčko! To moje už budu muset stejně vyměnit. Bože, to by ale některá individua nepřežila....))))) tak to zvolím raději jinou vášeň...:))) souhlasíš?
Eva Mužíková
14.10.2015 20:11
Také jsem nejdříve četla " ferrari" a říkám si ... Vanda je v Praze a má nové auto... :)))no. co není, může být....
Marie Magdalena Klosová
14.10.2015 19:03
Jani,jsi super!Nejdříve jsem četla"ferrari" a celkem snadno jsem si Tě představila za volantem nějakého skvělého sporťáku ohnivé barvy na závodní dráze.Pak mi sklaplo,poněvadž "ferraty" mi nenapovědělo nic,i když "fer" je francouzsky železo.Teď už to díky Tvému báječnému vyprávění o ještě báječnějších zážitcích vím,a nezávidím,jen obdivuji.Přeji další vzrušující zážitky.pa mm
Dagmar Bartušková
14.10.2015 15:18
Jste odvážná žena. Horolezectví nefandím, i když moji mladí tomuto sportu též holdují. Syn vystoupal na Mont Blanc, Kilimandžáro, Aconcaquu aj. Jakmile u nich vidím připravené helmy, lana, apod, tak za nic nestojím.
Jana Šenbergerová
14.10.2015 14:49
Dosáhnout jakéhokoliv vrcholu je úžasné. A když je k tomu potřeba překonat omezení, která nám do cesty staví strach, pak o to více. Ráda jsem lezla kamkoliv, ale kolmé skály, potápění a lezení do jeskyní po břiše jsem nemusela ani zamlada. Hezky si ten adrenalin užívejte. Mně stačí pohled na krásné fotky lezců. :-)
Eva Mužíková
14.10.2015 14:12
Jani, toto ! krásné šílenství" jsem trochu provozovala, ale to mi bylo krásných dvacet let. Tudíž vím co to obnáší, smekám před Vámi, jste opravdu obdivuhodná...
Alena Várošová
14.10.2015 12:23
Krásně popsaný příběh.To musí být nádhera dívat se z výšek.Ale to chce odvahu,trénink , v sobě adrenalin a nepřemýšlet co se může stát.Jste šikovná paní Jano.
Můj vnuk taky leze sklály a jsem z toho na mrtvici.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA