Kouzlo časů minulých:
Ošizená Spartakiáda

Kouzlo časů minulých:
Ošizená Spartakiáda

31. 10. 2015
Kouzlo časů minulých
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
To je prima, že jsme se mohly setkat na spartakiádě . Já v devíti, pak ve třinácti., dorostenka a dvakrát jsem nacvičovala a byla s nimi v Praze /ml. žáci /míč, kruhy a švihadla-horor/ a Poupata -st. žákyně- brnkačka.
Alena Vávrová
Byla jsem odmala sportovně založená a cvičila na několika spartakiádách a z toho 2x až na Strahově. Naposledy ženy v modrém a předtím dorostenky jako Zuzka - to bylo mládí a proto nezapomenutelné zážitky. A radost z pohybu a ze společného díla mi nezošklivěla ani ta ideologie. Ať si kdo chce, co chce říká.
Zuzana Pivcová
Vzpomínám si, že jsem nějaký příspěvek do debaty o spartakiádě už psala, ale nevadí. Ze spartakiád mi zbyly vzpomínky s bílým tričkem a zelenými trenýrkami mladších žákyň a jahodový trikot dorostenek. A v roce 1980 jsem zrovna přicestovala z kurzu němčinářů v NDR a prospala jsem u televize celé vysílání, i to populární "když se podaří, co podařit se má". :-))
Květoslava HOUDKOVÁ
Také já jsem nacvičovala s krychlí - v tělocvičně i venku. Ale jednou začal velmi rychle déšť, krychle navlhla a pustila barvu. Tatínek však někde sehnal tenkou překližku, sestavil a nabarvil "náhradní krychli" ! Od dětství jsem byla nesportovní - nácvik mi vyhovoval lépe, než nářadí, šplh apod.
Zdenka Jírová
Vzpomínám na dvě spartakiády, na které jsem nacvičovala. Na té úplně první, v r. 1955 jsem cvičila za mladší žákyně s krychlí. Nacvičovali jsme skoro denně a ve třídě jsme přechovávali i dotyčné krychle. Bylo mi asi 9 let a o přestávce jsme s druhou spolužačkou trochu ve třídě "trénovaly"- a dostaly jsme poznánámku, kterou si dodnes pamatuji: "O přestávce hází krychlí" a doma podepsat. Tatínek jen kroutil hlavou nad nesmyslností poznámky a mlčky podepsal. Nakonec jsem ani ve finále necvičila, opařila jsem se horkým čajem v předvečer vystoupení. To na 2.spartakiádě v r. 1960 jsem už byla studentkou 1. ročníku odborné školy a cvičila jsem za dorostenky s obručí. Dostaly jsme se až do okresního kola, já dostala těžkou alergii ze slunce a prachu na hřišti a ležela jsem 5 týdnů v nemocnici, takže se finále zase konalo beze mne. Pak už jsem to nikdy nezkoušela, i když jsem se na veškerá cvičení ráda dívala v televizi.
Jiřina Benešová
To je ale náhoda. Několik dní uvažuji, že napíšu něco o spartakiádě. V roce 1960 jsem se jí zúčastníla, na rozdíl od vás, jako cvičenka. Snad jsem si od vás taky něco koupila. Tenkrát letěla krabičková limonáda, byla to novinka.
Marcela Zvadová
krásné vzpomínání a výborně napsané,díky

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%