Výlet do italské Kalábrie
a malebný ostrov Capri
6. 10. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
6.10.2015 16:56
P.S.
Ze svých záznamů z dob studentských jsem vytáhla, že tu píseň složil p. W.Grosz, a text napsal J.S.Hrnčíř, nazpívaná byla poprvé v r. 1935 p.R.A.Dvorským jako duet s nějakou zpěvačkou, žel, nevím, kdo to je, pod názvem "Pohádka z ostrova CAPRI."Ani nemám v poznámkách, zda byla píseň použita v nějakém filmu. Prosím, pokud byste někdo něco věděli více, napiště díky Vladka.
Vladka Steinová
6.10.2015 16:23
Nebyla jsem v tomto koutě Itálie, ale písničku jistě známe všichni-"To bylo tenkrát na ostrově CAPRI,poprvé Tvůj obraz jsem viděl plát, to bylo tenkrát za měsíční noci,kdy jsem Ti šeptal,jak mám tě rád." R.A.DVORSKÝ.
Hana Rypáčková
6.10.2015 15:13
Dříve mi dlouhé cestování autobusem vůbec nevadilo, jsem malá a krásně jsem si měnila polohy na sedačce k velké závisti Mildy, který se nevešel a popocházel za jízdy v uličce...Už nemám trpělivost a neužívám si to jako tehdy.Chci už být na místě.Ještě , že to byl delší zájezd.
Zrovna jsem dnes potkala kamaráda rybáře a volám na něj:"Na kapry, na kapry?"
Naděžda Špásová
6.10.2015 14:29
Nebyla o Capri také kdysi písnička? Ale moře je tám nádherné. Snad by mi ani nevadila ta cesta busem. Jeli jsme tak na Pelješac a dalo se to vydržet. Jako dovolená krásné. Moje kamarádka se z Kalábrie nedávno vrátila (letecky) a strašně si to pochvalovala.
Jarmila Komberec Jakubcová
6.10.2015 08:19
Byla jsem v Kalábrii s cestovkou a cesta busem trvala cca 22hodin. Bylo to nekonečné.Městečko Scalea je malebné a moře krásné.Kdyby ta cesta nebyla tak dlouhá jela bych znovu. Cestovka s námi podnikala jsme výlety na Liparské ostrovy a do sicilské Taormini.
Marcela Broumová
6.10.2015 06:54
Poutavě předané zážitky. Italové mě baví i tím, jak často používají ohňostroje, i ve dne. Zažila jsem v podobných místech.
Elena Valeriánová
5.10.2015 23:35
V Kalábrii jsem byla a ta místa, co popisuješ jsem tak trošku poznala. Byli jsme ubytování v Santa Maria del Cedro, jedno z nehezčích ubytování jaké jsme kdy v zahraniční měli. Naše cesta vedla přes Řím, nocleh poblíž Říma, kde jsme strávili celý den, pak Pompeje a to ostatní, co popisuješ. Je tam opravdu nádherně. Jen ostrov Capri jsme vynechali, já toužila strávit den v Sorrentu a dodnes na to velmi ráda vzpomínám. Dík za osvěžení paměti. Škoda těch fotek.
Alena Tollarová
5.10.2015 21:47
Po 22 hodinách by mě asi museli z autobusu vynést a bůh ví, jestli bych se ještě rozchodila. Ale musí tam být krásně ...
Redakce i60
5.10.2015 21:23
Fotografie je opravdu třeba vkládat přes fotogalerii. V tomto případě však byly tak malé, že jsme je nemohli z textu vyjmout a vložit samostatně. Proto byly výjimečně ponechány v textu.
Hana Rypáčková
5.10.2015 21:18
O moři čtu moc ráda.Zajímavé, ale nějak divně vloženo, fotky asi rovnou do textu. Ne přes galerii, pak se nezvětší.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA