Dýně, kam se podíváte
29. 9. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
30.9.2015 15:52
Dnes v pražských novinách Metro: "Dýňová farma Bykoš a Bludiště v kukuřici" : Nejkrásnější dýně na vyřezání, ozdobu a vaření - ochutnávka dýňových dobrot - nezapomenutelné napětí v kukuřičném bludišti - zvířátka na farmě - BYKOŠ 8, okr.Beroun - www.pumpkins.cz
Elena Valeriánová
29.9.2015 22:26
Hezký článek o pracovitých lidech, protože za celou tou krásou se skrývá spousta práce. Z dýní (myslím, že ze semen) se lisuje dýňový olej. Myslela jsem si, že je využívají i takto. Olej je určitě zdravý a také drahý. Děkji za web, určitě se tam podívvám.
Soňa Prachfeldová
29.9.2015 20:20
Tak to je tedy něco ! Tolik dýní, za tím se skrývá obrovská práce pilných rukou . Je dobře, že takoví nadšenci jsou, je to krása !
Jana Šenbergerová
29.9.2015 19:05
Maruško, děkuji. Už jsem poslala našim mladým, kteří to mají mnohem blíž než já.
Marie Novotná
29.9.2015 15:35
Děkuji za Vaše hezké komentáře.Jani přidám webovky dýňového světa: http://www.dynovysvet.cz/recepty-vareni-z-dyne/ ,je tam vše ,včetně druhů a několik receptů.Hodně se prodá na vaření i ozdobu,(nejen doma,ale i na trzích v různých městech),ale zbytek dostanou zvířátka.Rodina je dosti početná,tak jí mají na stole velmi často.Pan Pipek má zkušenosti ze Švýcarska,kde pracoval u své sestry-ještě svobodný.Obdivuhodní mladí lidé.Seznámila jsem se s nimi na trhu v HB a to jen proto,že jsme sháněli sele.A už tam jezdím 5 let.Všední dny dopoledne jsou pro školky a školy.
Vladka Steinová
29.9.2015 15:29
Píšeme si tady o všem možném a dýně, to zde snad ještě nebylo! Moc pěkné a krásné fotografie.Povedlo se !!!
Jana Šenbergerová
29.9.2015 14:43
Tomu říkám KNOW HOW!
Jen by mě zajímalo, kde všechny ty dýně každý rok skončí. Samozřejmě kromě těch, co si lidé koupí.
Také jsme je zařadili do svého jídelníčku a chutnají nám čím dál tím víc, jak nacházíme nová a nová uplatnění v kuchyni. Zrovna dnes jsme si pochutnali na polévce z dýně hokaido. Má krásnou barvu a skvěle chutná. Je výtečná vařená, dušená i pečená s různými druhy zeleniny, báječně doplňuje masová jídla. Používáme i jiné druhy dýní. a jim podobných zelenin.
Moc pěkný článek včetně fotografií. Dokonce mě inspiroval k hledání na netu a tam jsem našla moc hezké a užitečné stránky.
http://www.svetdyni.cz/?page=jedle
Alena Vávrová
29.9.2015 10:48
Tak to je bomba! Tam by se mi také líbilo. Díky za info a pěkné fotky, Maruško.
Naděžda Špásová
29.9.2015 10:37
Je to hezké a asi zábavné. Z dýně mám ráda pouze pražená semínka a líbí se mi ty malé jako dekorace. Do našeho jídelníčku nezapadla, i když to manžel zkoušel. Jako výlet na statek to nemusí být špatné.
Dagmar Bartušková
29.9.2015 09:36
Maru, muselo to být zajímavé povídání. O dýních, krom toho, že jsou na polévku a kompoty, nic nevím. V dětství jsme akorát vydlabávali melouny, a dávali do nich světýlka. Na té stavbě pyramidy bych se ráda podílela. A tu dýničku na stůl bych si určitě koupila.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA