Ilustrační foto: pixabay.com
Staletími prověřené bylinky
29. 5. 2020Chřipka, kašel, horečka, nespavost nebo žaludeční problémy nejsou spojené pouze s dnešní moderní dobou. Znali je už lidé v dávné historii. Běžné nemoci, které znepříjemňují den, provázejí člověka zkrátka od nepaměti.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
29.5.2020 18:04
Vidím, že je to zopakovaný starší článek, k němuž jsem psala už v roce 2015, ale přátelství s bylinami, alespoň ve formě tinktur, u mě platí stále. Teď třeba mám šišák bajkalský na celkové posílení organismu.
Daniela Řeřichová
29.5.2020 17:53
Dobrý den, pěstuji a užívám bylinky, ale je dobré mít o nich co nejvíce informací. Například vnučka má krevní onemocnění a nevhodné bylinky by jí mohly velmi ublížit.
Jitka Supová
29.5.2020 15:31
Já osobně nedám na bylinky dopustit. Jsou mnohem lepší než chemie kterou do sede cpeme v potravinových doplňcích atd. Pár dní sice trvá než zaberou, ale je to mnohem čistější a přírodní. Spousta se dá koupit ve formě čajů i mastí.
Babička vždycky říkala, že bylinka když nepomůže, tak neublíží.
Zdenka Soukupová
29.5.2020 12:49
Většinu popsaných bylinek bohužel neznám. Moje maminka léčila hodně neduhů řepíkem. Dnes už bych ho asi nepoznala. Já přes zimu spoléhám na mátu, meduňku, citron a hlavně česnek a med. Zatím se mi to osvědčilo. A díky za inspiraci.
Jarmila Komberec Jakubcová
27.9.2015 08:32
Ráda čtu časopis Meduňka který je zaměřen na alternativní medicínu a paní Jarmila Podhorná tam má velmi zajímavé povídání.Z bylinek pěstuji tymián a udělala jsem si letos pampeliškový med.
Zuzana Pivcová
26.9.2015 19:43
Bylo takové pořekadlo" Není na světě bylina, aby na něco nebyla". Různými čaji a mastmi nás léčili už v rodině, ale neměla jsem tu čest zažít tak slavné léčitele jako pana faráře Ferdu nebo pí. Kamenickou. Víc jsem se o bylinky začala zajímat až po listopadu, kdy se u nás objevily knihy od cizích bylinářů, jako Treben nebo Breuss atd. Paní Mgr. Podhornou jsem už asi 3x na dálku oslovila a naordinovala mi kúru, ale osobně ji zná Růženka Antlová.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA