Nevečeříme spolu, máme
špatné stravovací návyky

Nevečeříme spolu, máme
špatné stravovací návyky

28. 9. 2015
jídlo životní styl životospráva
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Průzkum je průzkum a realita je jiná.Pokud lidé žijí tzv. singl těžko si zvykají na nějaké společné večeře.
Hana Šorejsová
Sedáváme u stolu a je nás víc vždy o weekendu, u obědů a večeří. Nejsme zvyklí se na noc nacpávat, ale pomalu jíst a pak diskutovat. Večeře většinou končíme salátem. Dnes už má vnoučata prostírají sama stůl a baví je, aby to bylo vždy hezké prostřeno. Bez snídaně bych z domu neodešla, snídaně je základ. Když muž se ženou snídá, je to nejhezčí. V době večeře nás TV nezajímá. Ale doba se bohužel mění.
Hana Rypáčková
Nejlepší je krajová kuchyně a maso jen jedenkrát týdně, vymýšlelo se jídlo ze zeleniny a zpracovaly se domácí produkty, vše se čerstvé uvařilo. Ale když z masa se tak jednoduše vaří! Dost jsme o to dbali, k večeři domů, což se našim dětem ve všední dny nedaří.
Jana Šenbergerová
Když ono je to se stravováním často jako s náboženstvím. Nevíme proč, ale vždycky to tak bylo, tak proč by to mělo být jinak. Kdo o stravování opravdu něco ví, nemá potřebu trvat na žádných bludech, a to ani tradičních, ani moderních. Obojími se to v našem vztahu k jídlu hemží. Nezajímá nás fyziologie, natož individuální potřeby strávníků. Když k tomu přičteme různé pracovní zatížení členů rodiny, tak je jasné, že máme ve stravování pěkný zmatek. A to bychom měli ještě respektovat skutečnost, že trávení je hlavně chemický proces, a tam se dopouštějí pěkných ptákovin i chemici. Dříve nebo později každý přijde na to, co mu dělá dobře a co mu škodí. Není nic snadnějšího, než se tomu přizpůsobit. Ale to my nemůžeme, protože ... A tam si každý může doplnit to svoje.
Jana Slavíková
"Typickým rysem českých strávníků je dojídaní zbytků. K jídlu od oběda se denně vrátí pětina členů domácnosti." A co jiného udělat s jídlem, které zbyde? Vyhodit?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%