Přibývá seniorů zraněných při sportu

Přibývá seniorů zraněných při sportu

24. 9. 2015
sport zdraví
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Moje tělo potřebuje pohyb, bez pohybu mě bolí celý člověk. Kolo, plavání psi, tanec, cvičení, zahrada, výšlapy, samozřejmě, že někdy jsem unavená, ale jde to.
Květoslava HOUDKOVÁ
U někoho platí, že "Sportem k trvalé invaliditě" a u seniorů, kteří myslí, že ještě stačí na kde co - to platí dvojnásobně!
VANDA Blaškovič
Ano, sportuji, ráda a vášnivě.. Ale přestala jsem již lyžovat na sjezdovkách a běhat. Sportuji dle ročních období. Kolo, plavání, aqua aerobik, veslování, tenis, squash, jóga, tai chi, pilates, bodybalance, bodycombat, sebeobrana, kickbox, tanec, běžky a třeba lekce Made in Brazil. Je to cvičení při živém rytmu brazilské hudby, nezapomenutelný zážitek. No a jako odpočinek třeba rybaření, pochody, šachy a bridge. Zapomněla jsem na in line brusle, balote neboli pétanque a skotačení s vnoučaty. V současné době posiluji na vinici s vinou révou a chystám se na protahování kostry při sběru oliv...:) Jak tak koukám, budu se muset nad sebou trochu zamyslet, nebo založit sportcentrum? Doufám, že se někde nepřerazím, například při chůzi a že tímto výčtem mých sportovních aktivit někoho nepobouřím..:)). Sportu zdar!
Naděžda Špásová
Proti sportu u seniorů vcelku nic nemám. Jen by si každý měl uvědomit, že co jsme zvládli zamlada, v pokročilejším věku už pro nás třeba není. Spousta si nechce připustit, že jim není dvacet a přeceňují své síly. Myslím, že i stárnout je umění. Já osobně to nijak neřeším. Mám vrozenou vadu kyčlí, takže vím, co si můžu dovolit. Úplně bez pohybu nejsem a tak mi to vyhovuje.
Hana Rypáčková
Jelikož stejný úraz jako já na kole si přivodila spousta starších nesportovkyň jen tak, že zakoply, nepřestanu .Jen kdyby to tak nebolelo!!
Alena Várošová
Pěkně popsaný článek,už nejsme nejmladší,tak by jsme měli u sportu trochu přemýšlet.Já nemusím,protože nesportuji.Ale měla bych když jedu na kole nakoupit..Toto pondělí jsem snad po 15 letech najela na obrubník a hodila takový držkopád,že by se za to nestyděla profesionální sportovkyně.Naštěstí se nic nestalo,jen obraženina. Levá ruka v zápěstí a v lokti z obou stran má barvu uprchlíka ze Sýrie,kalhoty to přežily bez trhliny,kolena trochu odřená.Ale klečet na hráchu nemusím,tak je to dobré. Sportujte,či nestortujte,dávejte na sebe stále.pozor.
Alena Vávrová
Poslední dva roky jsem musela hodně přibrzdit. "Spády" ale stále mám a musím si proto hodně dávat pozor, ona ta hranice, co ještě člověk zvládne a co už ne, někdy skoro splývá.
Alena Tollarová
Myslím, že sportovní úraz mi nehrozí. Leda že bych se utopila nebo si něco pochroumala při zdravotním cvičení pro ženy :)))
Zuzana Pivcová
Myslím, že zraněním při sportu se nevyhne řada lidí, nejen ti nešťastní senioři. A celkově je to s pohybovou aktivitou a jejím doporučením asi stejné jako s ostatním - stravou, oblečením, účesem - , tedy zcela individuální, na co si kdo troufne.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pokud se člověk pohybuje od mládí a ve stáří nemá výrazné potíže s klouby či další onemocnění, není problém rekreačně sportovat.Já jezdím na běžky ale už nejezdím na sjezdovky, jezdím na kole, chodím s nw holemi, jezdím v zimě do bazénu si zaplavat.Občas si zajdu zahrát tenis či jiné míčové hry.Jinak chodím cvičit do Sokola kde máme 2 hodiny týdne pro seniory.Jinak ale mám sedavé zaměstnání a pohyb je u mně nutností. Protože nemám žádné zdravotní problémy tak ve svých 70letech neberu žádné prášky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%