Přibývá seniorů zraněných při sportu
24. 9. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
26.9.2015 08:34
Moje tělo potřebuje pohyb, bez pohybu mě bolí celý člověk. Kolo, plavání psi, tanec, cvičení, zahrada, výšlapy, samozřejmě, že někdy jsem unavená, ale jde to.
Květoslava HOUDKOVÁ
26.9.2015 08:22
U někoho platí, že "Sportem k trvalé invaliditě" a u seniorů, kteří myslí, že ještě stačí na kde co - to platí dvojnásobně!
VANDA Blaškovič
26.9.2015 08:05
Ano, sportuji, ráda a vášnivě.. Ale přestala jsem již lyžovat na sjezdovkách a běhat. Sportuji dle ročních období. Kolo, plavání, aqua aerobik, veslování, tenis, squash, jóga, tai chi, pilates, bodybalance, bodycombat, sebeobrana, kickbox, tanec, běžky a třeba lekce Made in Brazil. Je to cvičení při živém rytmu brazilské hudby, nezapomenutelný zážitek. No a jako odpočinek třeba rybaření, pochody, šachy a bridge. Zapomněla jsem na in line brusle, balote neboli pétanque a skotačení s vnoučaty. V současné době posiluji na vinici s vinou révou a chystám se na protahování kostry při sběru oliv...:) Jak tak koukám, budu se muset nad sebou trochu zamyslet, nebo založit sportcentrum? Doufám, že se někde nepřerazím, například při chůzi a že tímto výčtem mých sportovních aktivit někoho nepobouřím..:)). Sportu zdar!
Naděžda Špásová
25.9.2015 18:26
Proti sportu u seniorů vcelku nic nemám. Jen by si každý měl uvědomit, že co jsme zvládli zamlada, v pokročilejším věku už pro nás třeba není. Spousta si nechce připustit, že jim není dvacet a přeceňují své síly. Myslím, že i stárnout je umění. Já osobně to nijak neřeším. Mám vrozenou vadu kyčlí, takže vím, co si můžu dovolit. Úplně bez pohybu nejsem a tak mi to vyhovuje.
Hana Rypáčková
25.9.2015 14:21
Jelikož stejný úraz jako já na kole si přivodila spousta starších nesportovkyň jen tak, že zakoply, nepřestanu .Jen kdyby to tak nebolelo!!
Alena Várošová
25.9.2015 12:07
Pěkně popsaný článek,už nejsme nejmladší,tak by jsme měli u sportu trochu přemýšlet.Já nemusím,protože nesportuji.Ale měla bych když jedu na kole nakoupit..Toto pondělí jsem snad po 15 letech najela na obrubník a hodila takový držkopád,že by se za to nestyděla profesionální sportovkyně.Naštěstí se nic nestalo,jen obraženina. Levá ruka v zápěstí a v lokti z obou stran má barvu uprchlíka ze Sýrie,kalhoty to přežily bez trhliny,kolena trochu odřená.Ale klečet na hráchu nemusím,tak je to dobré. Sportujte,či nestortujte,dávejte na sebe stále.pozor.
Alena Vávrová
25.9.2015 11:19
Poslední dva roky jsem musela hodně přibrzdit. "Spády" ale stále mám a musím si proto hodně dávat pozor, ona ta hranice, co ještě člověk zvládne a co už ne, někdy skoro splývá.
Alena Tollarová
25.9.2015 08:49
Myslím, že sportovní úraz mi nehrozí. Leda že bych se utopila nebo si něco pochroumala při zdravotním cvičení pro ženy :)))
Zuzana Pivcová
25.9.2015 08:24
Myslím, že zraněním při sportu se nevyhne řada lidí, nejen ti nešťastní senioři. A celkově je to s pohybovou aktivitou a jejím doporučením asi stejné jako s ostatním - stravou, oblečením, účesem - , tedy zcela individuální, na co si kdo troufne.
Jarmila Komberec Jakubcová
25.9.2015 08:03
Pokud se člověk pohybuje od mládí a ve stáří nemá výrazné potíže s klouby či další onemocnění, není problém rekreačně sportovat.Já jezdím na běžky ale už nejezdím na sjezdovky, jezdím na kole, chodím s nw holemi, jezdím v zimě do bazénu si zaplavat.Občas si zajdu zahrát tenis či jiné míčové hry.Jinak chodím cvičit do Sokola kde máme 2 hodiny týdne pro seniory.Jinak ale mám sedavé zaměstnání a pohyb je u mně nutností. Protože nemám žádné zdravotní problémy tak ve svých 70letech neberu žádné prášky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA