FOTO: Pixabay
Víte, čemu se říká indiánský čas?
17. 4. 2021Zvykli jsme si vnímat čas jako něco zcela jasně a srozumitelně počitatelného, neměnného, konstantního a stabilního. Údaj 3:20 jsou prostě tři hodiny a dvacet minut po půlnoci, naprosto přesně definovaný okamžik v noční době a také místo na časové ose a přesné místo v proudu událostí a dějů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
19.4.2021 13:17
Je to pěkné, jen se s tím časem dokázat popasovat a neplýtvat jím na zbytečnosti.
Marie Faldynová
17.4.2021 20:07
Napadlo mne, že za využití svého času jsem odpovědná Stvořiteli. Dnešní den už mi nikdo nevrátí a mám jej na práci i na odpočinek.
Martina Růžičková
17.4.2021 19:04
Děkuji za velice zajímavý článek. Jsem šťastná ve dnech, kdy se mohu spolehnout na Kairose.
Vladimír Mrázek
17.4.2021 14:27
Nesmírně zajímavý článek. Během pandemie jsem navázal spojení s Kairosem.
Jana Kollinová
17.4.2021 13:19
Po delší době jsem nalezla příspěvek, který je zajímavý obsahem, myšlenkou, nabídkou nebo lépe řečeno ochutnávkou zajímat se blíže o nabízené téma. Pro seniorku je náročné věnovat se pochopení času multidimenzionálnímu, času indiánskému, když reálný čas tiká a je zcela zanedbatelné, co mému využití času řekne bůh Kairos. Již delší dobu se snažím vyhodnotit a pochopit, co řekne na můj zde vymezený čas moje alter ego.
Danka Rotyková
17.4.2021 12:49
Líbilo by se mi žít podle indiánského způsobu, zvláště v minulých letech. Třeba by mne moje neduhy minuly, protože jsem se k nim dostala hlavně díky stresu. Nikdy není pozdě na změnu, ale ve stáří už to nemá takový výsledek.
Anna Potůčková
17.4.2021 09:13
Článek čtu až dnes a je velmi zajímavý. Určitě by se mně líbilo žít jen v čase Kairose. Pokud by fungoval jen tento čas, i svět by byl zřejmě docela jiný. Zdá se, že tento čas je více využíván, když jsme v důchodě a v rámci práce už nic nemusíme a pouze můžeme.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA