Víte, čemu se říká indiánský čas?
FOTO: Pixabay

Víte, čemu se říká indiánský čas?

17. 4. 2021

Zvykli jsme si vnímat čas jako něco zcela jasně a srozumitelně počitatelného, neměnného, konstantního a stabilního. Údaj 3:20 jsou prostě tři hodiny a dvacet minut po půlnoci, naprosto přesně definovaný okamžik v noční době a také místo na časové ose a přesné místo v proudu událostí a dějů.

mezi nebem a zemí
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Moc pěkný článek. Děkuji. A jen houšť.
Soňa Prachfeldová
Je to pěkné, jen se s tím časem dokázat popasovat a neplýtvat jím na zbytečnosti.
Dana Puchalská
Děkuju za zajímavý článek z archivu.
Marie Faldynová
Napadlo mne, že za využití svého času jsem odpovědná Stvořiteli. Dnešní den už mi nikdo nevrátí a mám jej na práci i na odpočinek.
Martina Růžičková
Děkuji za velice zajímavý článek. Jsem šťastná ve dnech, kdy se mohu spolehnout na Kairose.
Vladimír Mrázek
Nesmírně zajímavý článek. Během pandemie jsem navázal spojení s Kairosem.
Irena Mertová
Zajímavý článek, jak už vystihla Blanka... za každý takový jsem ráda.
Jana Kollinová
Po delší době jsem nalezla příspěvek, který je zajímavý obsahem, myšlenkou, nabídkou nebo lépe řečeno ochutnávkou zajímat se blíže o nabízené téma. Pro seniorku je náročné věnovat se pochopení času multidimenzionálnímu, času indiánskému, když reálný čas tiká a je zcela zanedbatelné, co mému využití času řekne bůh Kairos. Již delší dobu se snažím vyhodnotit a pochopit, co řekne na můj zde vymezený čas moje alter ego.
Danka Rotyková
Líbilo by se mi žít podle indiánského způsobu, zvláště v minulých letech. Třeba by mne moje neduhy minuly, protože jsem se k nim dostala hlavně díky stresu. Nikdy není pozdě na změnu, ale ve stáří už to nemá takový výsledek.
Anna Potůčková
Článek čtu až dnes a je velmi zajímavý. Určitě by se mně líbilo žít jen v čase Kairose. Pokud by fungoval jen tento čas, i svět by byl zřejmě docela jiný. Zdá se, že tento čas je více využíván, když jsme v důchodě a v rámci práce už nic nemusíme a pouze můžeme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%