Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
petr stejskal
3.8.2016 22:03
Ale majetek po odsunutých Němcích přece hamtali všichni bez rozdílu politické příslušnosti. Naopak možná komunisté se snažili trošku hlídat státní majetek.
Jiří Libánský
24.9.2015 08:31
Já jsem sice v KSČ nebyl. Ale je pravda, že o mém členství nikdy neuvažoval ani nikdo v mém okolí. Tak já žádným tlakům vystaven nebyl a pro profesionální růst jsem to taky nepotřeboval. Protože jsem se pohyboval na nejnižších stupních umělecké branže, svou politickou prostořekost jsem komentoval slovy: "Mě tu lopatu za to nikdo neveme"
Jarmila Komberec Jakubcová
24.9.2015 07:50
Mně lidé, kteří byli či jsou členové KSČ či KSČM nevadí.Pracovala jsem léta komunální politice a členové KSČM byli nejpracovitější zastupitelé.Více ale mně vadí ti, kteří po tom co zahodili červenou knížku ji vyměnili za modrou. Od těch se nedá čekat nic dobrého.
Soňa Prachfeldová
23.9.2015 21:29
Pane Kašíku, ale máte čisté svědomí a to je důležité. Dnes už se o tom ani neví, ale takoví komunisté, kteří rabovali a nakradli po odsunutých Němcích, z těch já mám husí kůži dodnes. Vše mizí v propadlišti dějin a následné generace už o tom ani nebudou nic vědět, budou je trápit jiné věci.
Libor Farský
23.9.2015 20:55
Velmi oceňuji Vaši upřímnost.
Naděžda Špásová
23.9.2015 19:23
Byla jsem u nás na vesnici v SSM a nestydím se za to. Dělali jsme máje, plesy, brigády a byla to sranda. Do KSČ mě už nedonutili a v ROH byl každý. Rekreace nebyly vůbec špatné. A v KSČ byly větší šajby než vy a kde jsou někteří teď? Nikdo nemá právo házet po někom kamenem.
Dagmar Bartušková
23.9.2015 15:43
Stranická knížka u nás v rodině neměla domov! Nebyla jsem ani v SSM, z domova jsem byla jinak vedena. Také nám to komunisté dali pěkně "sežrat"! V ROH a BSP to ano, ještě teď bych možná ve sklepě alespoň jednu z knížeček našla.
Jana Drobňáková
23.9.2015 14:24
Knižiek ROH a BSP som bola tiež vlastníčkou. O tretiu som vôbec nestála. Nie, nehodím po Vás kameňom. Cením si, že ste to priznali. Lebo dnes to málokto urobí.
Hana Rypáčková
23.9.2015 13:03
Vím, jak lanařili mezi studenty před zkouškami a tak.Když před zkouškou z mineralogie na mě tlačil profesor, svěřila jsem se ročníkovému učiteli, který mě podržel a poradil, abych se vymluvila, že nejsem ještě dost zralá a nebála se za tím rozhodnutím stát.Poprvé mě vyhodil ,ale o víc jsem dřela.Pak jsem měla děti a tak nějak se vyhnula prověrkám.Stejně jsem ten tlak ve školství nevydržela a odešla. Výchovné využití v hodině,zdravice, šaškárny a lákání kluků na vojenské školy.To byly taky kvóty - kam tlačit děti rodičů, co nesouhlasili s režimem.Rozhodovat o osudu druhých.Vědomí, že jsem nikomu neublížila je k nezaplacení.