Móda na Hradčanech, Hrabal, 
knedlíky - jak se to rýmuje?

Móda na Hradčanech, Hrabal,
knedlíky - jak se to rýmuje?

19. 9. 2015

To víte, že se to rýmuje. Tam, kde je touha po poznání, vytrvalost a optimismus, se rýmuje všechno. A děvčatům z jižní Moravy tyto vlastnosti rozhodně nechybí. S Evou jsme se sešly na hlavním nádraží. Provedla jsem ji Žižkovem, částí Vinohrad, zašly jsme do kostela architekta Plečnika a poobědvaly v Riegrových sadech, odkud je krásný výhled na Hradčany.

Píseckou bránu jsme našly hravě a setkání se známými z i60 je vždy milé. Módní přehlídku jsme sledovaly pozorně. Kvalitní šátky a šály v kombinaci se sekáčem... věru zajímavé. A Klobouky? Parádní. Kdybychom nevěděly, že jsou oděvy z druhé ruky, ani bychom si toho u některých modelů nepovšimly. Manekýny byly pěkné baby a každá něčím zajímavá.

Krátké posezení u vína v kavárně a už jsme frčely směr Poděbrady. Moravandy, Eva a Maruška, byly od rána na nohou a pěkně unavené. Ale druhý den ráno... frrrr a už pobíhaly po celém městě a u oběda: "Podívej, co jsme si koupily, bylo to levné, je to hezké, sice to nepotřebujeme, ale sluší nám to." A dělej, máme v cukrárně zamluvené poháry, dali nám je do lednice.

V pozdním odpoledni jsme se vydaly autobusem do kerského lesa po stopách Bohumila Hrabala. Příjemný klid, krásné počasí, vzpomínky na jeho knihy, jeho kočky, jeho filmy... "Kančí se šípkovou omáčkou a se šesti knedlíky. To si musím dát, i kdybych měla prasknout!" S Maruškou jsme jen zíraly jak si Eva pochutnává. Potom ještě nákup v galerii Ludvíka Kuby a už jsme šly pomalou procházkou na stanici autobusu.

Zpoždění! 5 minut, 10 minut, 15 minut... stmívalo se a autobus nikde. Nevadí, něco stopnem. Eva se vyděsila, že s tím tedy nechce mít nic společného, že počká na další, ať si jedeme samy. Ale když nám zastavil černý velký Mercedes, hned se hnala vedle řidiče. Jenže v dálce se objevil autobus, tak jsme pěkně poděkovaly, vytáhly Evu a jelo se veřejnou dopravou.

Nechtělo se nám ještě domů. Došly jsme k jezeru za Labe a odpočívaly na lavičce. Byl krásný západ slunce a nastala tma, únava a blažená spokojenost. Děvčata, bylo s Vámi hezky, děkuji i60 za přátelství a Vám za návštěvu.

čtenáři móda Modelky výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Jsou to krásná setkání, to věřím, Lidmilko, Ty jsi středobod íčka . Bezva.
Alena Tollarová
Ahoj holky, tak vy jste čekaly na autobus a já včera na letadlo na Zakyntosu. Měli tam najednou tři letadla a Řekové z toho asi byli tak hotoví, že poslalai 60 kufrů do Ostravy ... Mercedes tam bohužel žádný nepřistál. Kdyby ano, vecpala bych se tam a jela s ním až domů. A vůbec, já chci taky kance! - teda vyfotit se s ním .... bezva jste si to užily!!! přeju vám to všem, moc. papa
VANDA Blaškovič
Muselo to být krásné setkání, krásných dam. ..jen se zakousnout...:)) Ahoj všem!
Marie Magdalena Klosová
Zdravím vás,Lidmilko,Evo,Maruško a vzpomínám na vaši milou společnost v Poděbradech.Bože,už to je 5 měsíců!mějte se pěkně.mm
Libor Farský
Někdy napíši více příběhů z vesnice jménem Řitka, kde mě při vždy něco nepříjemného potkalo. Jednou jak mi při stopování zastavila černá limusina ZIL s policejním doprovodem. Byl to prezident Novotný s gorilami a manželkou, která si chtěla popovídat. Začala: "To mi rádi vozíme študentííí"....
Marie Foltýnová
No Radku,řidič nebyl k zahození.A jak se tam hrnula.My bychom ji to přály,ale jsme se o ni bály.Užily jsme si legrace a krásnou procházku lesem.
Radovan Cakl
Vida, vida, žárlivky nepřející ;-)))
Eva Balúchová
Máš pravdu Radku,stop neschvaluji,ale když už zastavil krásný Mercedes s fešákem za volantem,tak bych i nasedla kdyby mě holky nevytáhly:-)
Radovan Cakl
Hezký článek i fotky. Že je Lidmilka odvážná stopařka a Evička se statečně drží stranou, dokládá i fotka z návštěvy kamarádek u nás v Českém ráji: https://www.zonerama.com/radovancakl/Photo/736594/29012107
Zuzana Pivcová
Je milé, žes sem dala takové informace, dokreslené fotkami. A těším se, že s obdobnými zážitky vyrukují i další!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%