Móda na Hradčanech, Hrabal, 
knedlíky - jak se to rýmuje?

Móda na Hradčanech, Hrabal,
knedlíky - jak se to rýmuje?

19. 9. 2015

To víte, že se to rýmuje. Tam, kde je touha po poznání, vytrvalost a optimismus, se rýmuje všechno. A děvčatům z jižní Moravy tyto vlastnosti rozhodně nechybí. S Evou jsme se sešly na hlavním nádraží. Provedla jsem ji Žižkovem, částí Vinohrad, zašly jsme do kostela architekta Plečnika a poobědvaly v Riegrových sadech, odkud je krásný výhled na Hradčany.

Píseckou bránu jsme našly hravě a setkání se známými z i60 je vždy milé. Módní přehlídku jsme sledovaly pozorně. Kvalitní šátky a šály v kombinaci se sekáčem... věru zajímavé. A Klobouky? Parádní. Kdybychom nevěděly, že jsou oděvy z druhé ruky, ani bychom si toho u některých modelů nepovšimly. Manekýny byly pěkné baby a každá něčím zajímavá.

Krátké posezení u vína v kavárně a už jsme frčely směr Poděbrady. Moravandy, Eva a Maruška, byly od rána na nohou a pěkně unavené. Ale druhý den ráno... frrrr a už pobíhaly po celém městě a u oběda: "Podívej, co jsme si koupily, bylo to levné, je to hezké, sice to nepotřebujeme, ale sluší nám to." A dělej, máme v cukrárně zamluvené poháry, dali nám je do lednice.

V pozdním odpoledni jsme se vydaly autobusem do kerského lesa po stopách Bohumila Hrabala. Příjemný klid, krásné počasí, vzpomínky na jeho knihy, jeho kočky, jeho filmy... "Kančí se šípkovou omáčkou a se šesti knedlíky. To si musím dát, i kdybych měla prasknout!" S Maruškou jsme jen zíraly jak si Eva pochutnává. Potom ještě nákup v galerii Ludvíka Kuby a už jsme šly pomalou procházkou na stanici autobusu.

Zpoždění! 5 minut, 10 minut, 15 minut... stmívalo se a autobus nikde. Nevadí, něco stopnem. Eva se vyděsila, že s tím tedy nechce mít nic společného, že počká na další, ať si jedeme samy. Ale když nám zastavil černý velký Mercedes, hned se hnala vedle řidiče. Jenže v dálce se objevil autobus, tak jsme pěkně poděkovaly, vytáhly Evu a jelo se veřejnou dopravou.

Nechtělo se nám ještě domů. Došly jsme k jezeru za Labe a odpočívaly na lavičce. Byl krásný západ slunce a nastala tma, únava a blažená spokojenost. Děvčata, bylo s Vámi hezky, děkuji i60 za přátelství a Vám za návštěvu.

čtenáři móda Modelky výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Setkávání jsou skvělý nápad, i když se nesetkávají všichni. Je fajn znát lidi, kteří se tu jakkoliv projevují. I když se nezúčastním, mám ze všech setkání radost a díky fotkám se seznámím i s těmi, které neznám osobně.
Jitka Mošovská
Hezký výlet.. Osobně znám Olgu, Zuzku, Tebe i paní Evu Lidmi, Ty jsi odvaha (to stopování). Všechny zdravím.
Alena Vávrová
Hanči, pěkné video, díky.
Naděžda Špásová
Lidmilo, hezky napsané a pěkné fotky. Všem to sluší. Určitě to byl zdařilý výlet. V Kersku jsem nikdy nebyla, ale Bohumila Hrabala mám ráda.
Hana Rypáčková
Tak se výlet vydařil...Vzpomínala jsem na vás a to jsem nevěděla, že nejste v městě...Dala bych si procházku. Byla jsem v Kersku vloni a taky jsem si to užívala...Jenže místo z Poděbrad, z Nymburka.Něco málo z města- dům Hrabalů , pivovar, muzeum .A procházka , pramen, chata Hrabalova, zastávka, Kuba ,menhir-byl to okruh a zase mě zradila vybitá baterka.Koukala jsem jak to celé zarůstá.Na jednu stranu tam lidé bydlí a některé chaty jsou opuštěné... https://youtu.be/DksB8iy8lwU A co Maruška? A nákupy??
Eva Balúchová
Nám nezbyl čas na pramen:-))Kance s šípkovou jsem si musela dát abych se mohla na Moravě vytahovat:-))
Alena Vávrová
Evičko, na kance už nezbyl čas. Ale to mne málo znáš, já musím ochutnat všecko, co vyvěrá ze země. Vy jste u Josefského pramenu nebyly? "Kerka" ale moc dobrá není, je moc slaná a je cítit po sirovodíku.
Eva Balúchová
Lidu,díky za připomenutí krásného výletu i za fotky našeho setkání i setkání děvčat z Prahy.Ráda bych se s vámi setkávala častěj,však my s Maruškou zase někdy přijedeme. Alenko V.,to je nápad pít vodu z pramene,příště si dej kance,byl výborný i omáčka.
Alena Vávrová
Lidunko, Evičko a Maruško, tak to jste udělaly moc dobře, že jste se vydaly do Kerska. Mě tam vzala na jaře nevěsta a moc se mi tam líbilo, je to tam nejen díky p. Hrabalovi takové poetické. Sice "6 se šípkovou" jsem si nedala", ale napila se vody z pramene (brrr!) a v tom ateliéru Kuba jsme před velikonocemi obě nechaly hezkých pár stovek. Také ráda vzpomínám na návštěvu u tebe a doufám, že ti tvoje pohostinství budu moci oplatit.
Dagmar Bartušková
Lýdie, krásné počteníčko, v Kersku jsme spolu sice nebyly, ale také jsme si to pěkně užily.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%