Vzpomínky z dýňového semínka
10. 9. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
10.9.2015 23:13
Dýňová semínka mi chutnají, občas si je koupím - prý jsou také zdravá!
Té stařence to zapalovalo. Pobavilo mne, že uměla předstírat, jakoby se dotkla štětky a s klidem a beze zmatku odešla do světnice nenápadně informovat o zloději. Pěkné.
Libor Farský
10.9.2015 22:09
Elenko, "uff" - to jsou přece indiánské citoslovce nejvyššího údivu, mám to z Vinnetoua.
Hana Rypáčková
10.9.2015 21:12
Moje jen ve sklepě krmila husy.Ale zelí táta nakládal do soudku.Ale příbuzní na vsi nás zásobovali.
Elena Valeriánová
10.9.2015 21:07
Hanko, bylo to moje nejoblíbenější jídlo - kus voňavé uzené kýty, co byla na háku zavěšená v komoře a k tomu krajíc suchého chleba. A taky si pamatuji na pečené maso v kýblu zalité sádlem. A vydrželo až do jara, do začátku léta. Jak to ty naše mámy dělaly?
Hana Rypáčková
10.9.2015 21:02
Hezké vzpomínky, dýňová semínka ráda chroustám a z dýně vařím.Jen letos vypadá jako malý míček! Vzpomínám na mísu švestkových knedlíků se smetanou u pratetičky! Doma jsme je měli vždy s mákem nebo tvarohem.Se zlodějem nemám zkušenosti, ale na půdě uzené maso na provázcích ano, maso v kýblu sádla taky.Něco k neuvěření pro městské dítě s poloprázdnou špajskou ...
Elena Valeriánová
10.9.2015 20:17
Jani, já doufám, ale u chlapů nikdy nevíš. Uvidíme, jestli se Libor ještě zastaví. Dnes jdou do módy různé zdravé potraviny, které už naše maminky a babičky dávno vařily. Maso bývalo spíše jen v neděli, ale i v týdnu chtěla rodina jíst. Pamatuji si, jak jsem chtěla, aby maminka uvařila kukuřičnou kaši. Otravovala jsem s tím pořád, nevím už kde jsem k tomu přišla. A když mi ji uvařila, tak jsem běžela ven a plakala, že mi dává šrot pro prasata. A to moje máma byla nějaká kuchařka. :-)
Jana Šenbergerová
10.9.2015 19:54
Z dětství jsem znala jen dýňový kompot, který mi moc chutnal. Nikdy jsme je nepěstovali. Občas si koupíme dýňová semínka a letos už obdivujeme v zahrádkách dýně různých barev, tvarů a velikostí.
Pěkná vzpomínka. :-) Elen, kdybych já napsala "uff", znamenalo by to "Panečku!" :-))
Alena Vávrová
10.9.2015 18:27
Elen, moc hezké vzpomínání a hned evokovalo i moje vzpomínky na prázdniny u druhé babičky, té méně oblíbené a na podobné okénko, co vedlo do komory plné sklenic se zabijačkovými pochoutkami a kompotů, ze kterých jsme ale jako děti nikdy neokusily....Dýně hokaido a polévku z ní a j. dobroty mám ráda a také dýně sami pěstujeme. Bohužel, letos kvůli slimákům jsme je vysadili na kompost dost pozdě, snad jich pár stihne dozrát.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA