Pojďme zažít vzrušení
při skvělé hře pétanque!
13. 9. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Várošová
15.9.2015 18:07
Zravím Vando sa díky za pěkné video a náderné fotečky.Touto hroiu jsi mě přiblížila moji dovolenou v Egxptě,kde jsem taky tuto hru poprvé v životě hrála.Zažila jsem spoustu legrace,protože hrající lidé byli ze všech koutů různých zemí.A to napětí,kdy jsme se dohadovali o milimetry,ženy lamentovaly,chlapi si dělali legraci.Nebo to bylo snad obráceně,to je jedno,ale zvládne to každý a ty různé pózy při vrhání koulí,to jsme si to všichni užili.Díky,díky.
VANDA Blaškovič
15.9.2015 13:27
Evo, nyní již ani nemusíš video otevírat...mrkni na toho fešáka opřeného o lampu.
Eva Mužíková
15.9.2015 13:03
Tak tento sport mám v oblibě, přestože v něm nevynikám. Hrajeme jej při akcích zdejších seniorů, užijeme si legrace, ale takové fandění jako ve Vrbosce zde zdaleka slyšet není... Pobavila jsi mne.
Hana Rypáčková
13.9.2015 20:35
Taky máme dvě taštičky barevných na chatě a hrajeme na trávníku- moc se nám nekoulí, ale je to legrace...Ovšem u moře , vyplavčená, ve večerním chládečku se stopečkou vína v ruce...To se to pozoruje místní rivaly, Jak se hašteří o milimetry...Nakonec všichni usednou k bíle prostřenému stolu a hovor se překlopí na chválu chutí. Je tam jiná atmosféra. Ale na naše setkání si vzít každý kouli a můžeme si společně zahrát kdekoli.Co není - může být....
Video se ti Vando povedlo.
Zuzana Pivcová
13.9.2015 20:17
Já sice vůbec nevím, o co ve hře jde, ale na videu se mi líbí zápal hrajících a všech "kibiců", Trochu mi to připomnělo, když jsem byla před pár lety na Maltě a tam zase všichni místní hrozně baštili fotbal na malém hřišťátku uprostřed města.
Květoslava HOUDKOVÁ
13.9.2015 14:59
Hrála jsem jen jednou - na zkoušku, bavilo mne to a docela i šlo - vyhrávala jsem. Jenže s mou zraněnou páteří bych nemohla koule sbírat a další lidi by mne asi prokleli - tak to už nehraji. Kdysi jsem vítězila i v ruských kuželkách, to by mi vyhovovalo i nyní - koule se do ruky vrací, chytí.
Miroslav Štorch
13.9.2015 13:38
Propagaci hry pétanque udělal už před více než 50-ti lety ve filmu Louis de Funès ve filmu Četník ze Saint Tropéz, kde podlézal při hře svému nadřízenému. Pak jsme hru hráli i my jako děti na letních táborech. Je to příjemná parková hra, kde se uplatní i pomalé děti nebo důchodci :-) Dá se hrát podle pravidel kdekoliv a nepotřebuje žádné dráhy. Článek je propagací atmosféry hry balote, Vrbosky a pečených selátek.
Vladka Steinová
13.9.2015 13:33
Dobrý den, s pétanque, prastarou francouzskou společenskou hrou jsem se seznámila" díky vnoučatům. A díky Vandě a jejímu zajímavému článku a videu nyní víme, jak je "koulená"populární v Chorvatsku.
Miluše Hasenohrlová
13.9.2015 13:08
Vando, to je pěkná hra.A Já četla - batole :-)) Naše rodina (cca 17 členů) hraje každoročně turnaj v pink pongu o Vánočních svátcích, tak vím, že se užije mnoho srandy.
Elena Valeriánová
13.9.2015 11:43
Dokonce koule máme, ale už jsme to bohužel dávno nehráli. To chce hrát s partou lidí, pak je to legrace a pohoda.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA