Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
9.9.2015 06:55
Nedávno jsem zde dala recept na "Fofr těsto". Doplňuji využití: na Farmář.trhu koupím dobré škvarky (mají též ochucené), rozmělním robotem, vmíchám do těsta- mňam = napeču si chutné škvarkové placičky.
Květoslava HOUDKOVÁ
9.9.2015 06:45
Milé kamarádky, pokud se vám paštika povede, zkuste "paštikovou topinku" (sytá,rychlá - zvládne dítě i hladový chlap!) Postup: Krajíc z chleba (tvar veka, nebo malý kulatý). Střídku vyříznout (asi 1 cm od kůrky), otočit jako list knihy - tuto stranu potřít paštikou a odložit. Do nádobky si připravte rozkverlané vejce. Nejdříve smažte kůrku, pak do toho oválu/kruhu vlijte vejce (stačí 1/2) a než zcela zhoustne, "plácněte" do něj zpět střídku = tou paštikovou stranou. Celý krajíc pak podeberte, otočte a dosmažte jako topinku. Na vrch topinky můžete přidat oblohu: papriku, cibulku, trochu hořčice - dobrou chuť.
Poznámka: 1 vejce = na 2 topinky. ( Já na to i nyní používám paštiku krájenou (staniol) - pro 1 os. si ji vyrábět nebudu). Recept dám dceři - pokud vyrobí, tak mi třeba kousek k ochutnání věnuje?
Jarmila Komberec Jakubcová
29.8.2015 07:53
Paštiku jsem ještě nedělala ale zkusím to. Návod je zajímavý. Jinak já paštiku v obchodech nekupuji.Nevěřím výrobcům, že do ní nedávají separáty.
Zdenka Jírová
28.8.2015 23:40
Paní Soňo, to radši, pokud se jedná o kupovanou paštiku, nechtějte ani vědět. Těch jater, ať již drůbežích nebo vepřových, je tam velmi málo, většinou je tam slezina a "náš nový přítel" - mletý separát. Máslo a šlehačku tam asi také nenajdete.
Soňa Prachfeldová
28.8.2015 21:50
A víte paní Zdenko, že mě nikdy nenapadlo, z jakých jater paštika je ?
Zdenka Jírová
28.8.2015 21:04
Paní Soňo, vždyť to nemusí být drůbeží játra - použijte vepřová, jen je budete muset umlít a déle dusit, aby byla měkká.
Soňa Prachfeldová
28.8.2015 20:14
Játrovou mám také ráda, jen nemám ráda kuřecí játra. Návod je ale skvělý.
Zuzana Pivcová
28.8.2015 19:39
Ačkoliv nejsem moc velký masožrout, přiznám se, že někdy dostanu chuť právě na játrovou paštiku, samozřejmě kupovanou. Tak si ji koupím a sním ji doslova za pochodu z krámu. Zbývá už jen ji sníst jako jedlík Baloun ze Švejka i se staniolem. Ta Vaše musí být zaručeně lepší!
Hana Šorejsová
28.8.2015 17:45
Zdenko, vaše recepty mám ráda a stejně jako Olinka zkusím, děkuji.
Olga Štolbová
28.8.2015 16:56
Už si píšu, vypadá to zajímavě a bude bohatě stačit z poloviny. ***