Jako každoročně trávíme dovolenou v Blatné v jižních Čechách. Máme to tady moc rádi a je nám tu dobře. Půjčíme si baráček s velikou zahradou, která je ideální pro naše psy, je tam dost trávy pro králíka a morče, v noci úžasné ticho. To je ale jen tak na okraj. Hlavně chci ukázat jinou krásu. A to krásu nebeskou.
V pondělí 27.7. se celým Českem přehnalo hned několik bouřek. Seděla jsem venku, pila oblíbené kafíčko a sledovala, jak se pomalu, ale jistě kupí mraky. Nejdříve byly takové jako peřina. Nadýchané, líně plynoucí po obloze. Postupně se začaly měnit a tmavnout. Zvedal se vítr a mraků rychle přibývalo. Sem tam už začalo hřmít, obloha tmavla a bylo jasné, že to nebude dlouho trvat a z nebe začnou padat trakaře.
Bylo to tak působivé, že jsem nelenila, došla si pro foťák a fotila a fotila. To bylo kolem 16. hodiny. No a kolem 19. hodiny se to zopakovalo jako přes kopírák ještě jednou. Jenom déšť byl mnohem silnější. Jak rychle bouřky přišly, tak rychle odešly. Nabízí se filozofická úvaha o tom, jak malí jsme ve srovnání s matkou přírodou.
Dnes už je zase sluníčko, i když tropy vypadají jinak. Doufám, že potěším milovníky mraků, a přeji všem příjemný srpen se spoustou slunce.
Krása mraků před bouří
29. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
30.7.2015 16:36
Také patřím mezi lidi a fotografy, co se nechávají unést krásou, někdy i hrozivostí a také neopakovatelností rozličných oblaků. Dělají naši planetu nádhernou.
Zdenka Jírová
29.7.2015 23:50
Krása mraků je okouzlující v každé podobě - ať při bouři nebo v klidu s "beránky". Hezky jste to popsala.
Soňa Prachfeldová
29.7.2015 21:02
Krásné mraky, miluji oblaka a dokážu se do nich zadívat na dlouho.
Alena Tollarová
29.7.2015 20:38
Také mě ty nebeské kulisy, které se mění fouknutím vánku, fascinují a ráda je fotím.
Hana Rypáčková
29.7.2015 20:28
Je to pravda , tento týden je proměnlivá obloha,před hodinou černé mraky nad světlým obzorem,sluncem zalité město.Krása k dívání...
Zuzana Pivcová
29.7.2015 15:21
V Týně nad Vltavou se také dovedou tvořit a rychle měnit krásné mraky. Ale zachytit je tak bezprostředně a úžasně jako Vy se mi nepodařilo.
Jana Šenbergerová
29.7.2015 13:34
Vůbec se vám, Naďo, nedivím, že jste neodolala a také pro nás tu krásu zachovala.
Miluji mraky. Také mě inspirovaly.
Jsou jako myšlenky.
Přijdou a odplynou.
Jen některé utkví v paměti.
Ty, které přinesou bouři,
či naopak hluboký klid,
zastavení.
Čistá obloha jim dává možnost
vstoupit i odejít,
nikdy však
zůstat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu