Český Krumlov, město mého
srdce: Včera není dnes
2. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ladislav Vesecký
3.8.2015 13:53
Moc hezké, krásné město i fota. Stojí za to ho navštívit, obzvlášť na slavnosti Pětilisté růže.
Květoslava HOUDKOVÁ
3.8.2015 12:53
Některé hry na krumlovské točně připravily i nečekané-humorné zážitky. Např. BABIČKA : U Starého bělidla na zápraží seděli i dva psí herci (Sultán a Tyrl), ovšem jen do doby, než kolem nich proběhl zajíc - psí herce pak už nikdo neviděl. KRÁSKA a ZVÍŘE: Dívka chce v zrcadle vidět tvář, patřící příjemnému hlasu, ale ouvej: Na zrcadlo se promítla "zvětšená" veverka, sedící na blízkém stromě. Přeji Krumlovu, aby točna zůstala a dávala krásné zážitky.
Hana Rypáčková
3.8.2015 11:32
Do Českého Krumlova se každý rád vrací.Liborův vyčerpávají přehled o městě jistě každého zláká.A pěkná vzpomínka článek ještě povýšila.Z Prahy jezdí Student Agency- pohodlně a rychle na jih.
Dagmar Bartušková
3.8.2015 10:57
Krumlov mám pořád ráda. Za mlada, znuděni městem, jsme párkrát vyjeli na diskotéky do hotelu Luna. Později na romantické večeře u řeky. Kdo nenavštívil zámek, medvědy, točnu a krčmu Šatlavu, jako by ve městě nebyl.
Vladka Steinová
3.8.2015 09:51
Dobrý den, p.Libore,napsal jste zajímavý článek.ČK mám spojený s výletem za braterm někdy v r. 1966,který tam vojákoval při vysoké škole asi 6 týdnů a vzal mě na točnu.Pak jsem tam dlouho nebyla a i když odorníci říkali, že ČK již nikdy nebude to samé, jak před povodněmi v r. 2002, myslím, že se téměř vše vrátilo do původního stavu.Možná se do krásného sídelního města pánů Vítkovců, Rožumberků a dalších rodů, s druhým nejkrásnějším a největším zámkem po Pražském hradu, podívám v závěru prázdnin s vnukem.
Květoslava HOUDKOVÁ
3.8.2015 07:13
V r. 1968-74 jsem žila v Kaplici u Čes.Krumlova - v té době to bylo dost zanedbané město-oprýskané domy, vlhká sklepení, smutné ulice. Ale "hvězdičkou" bylo přírodní divadlo - točna (dnes se kolem ní "točí" mnoho názorů"). Městs.úřad Kaplice tam pořádal zájezdy - krásné zážitky. Od té doby jsem v Čes .Krumlově nebyla - mým přáním je, ještě "stihnout" se tam podívat. Uvažuji: již.Čechy - 3 dny = návštěva: Kaplice - Čes.Krumlov - České Budějovice Snad mi tuto touhu ještě zdraví dovolí?
Zdenka Jírová
3.8.2015 00:40
V Českém Krumlově jsem byla dávno a vzpomínám si, jak mě rozčilovalo, že do historický zdí domů byly přibity nešetrně hesla :"Ať žije 50.výročí KSČ!" Ještě jsem to nezapomněla.Teˇuž znám Č. Krumlov jen z fotografií a raduji se , že vstal " jak Fénix z popela".
Alena Vávrová
2.8.2015 23:09
V Českém Krumlově jsem ještě nikdy nebyla a moc bych si přála se tam někdy podívat. Všecky odkazy si proto ráda postupně prohlédnu. Díky.
Hana Šorejsová
2.8.2015 21:55
Libore, článek moc hezky pojatý, mí prapředci jsou z Vídně a jižních Čech, Český Krumlov je krásné město a mám ho moc ráda. Český Krumlov je městem mnoha mocných českých rodů – Vítkovců, Pánů z Krumlova, Rožmberků, Eggenberků a Schwarzenberků, které pečovaly o rozvoj města a reprezentativní charakter. Paráda. Díky !
Zuzana Pivcová
2.8.2015 18:54
je to moc hezký článek, je pojat velmi osobně a neturisticky, z pohledu člověka, který tam žil, vnímal nedostatky, a přesto to město měl rád. Krumlov jsem zažila hned v 60. letech po přistěhování do Týna, byly jsme s maminkou na zájezdu na otáčivém hledišti, dávali Rigoletta a začalo tak strašně pršet, že představení skončilo. Pak jsem tam byla v průběhu let několikrát a vidím, jak krásní před očima. Líbil se mi tam i víkend loni záhy na jaře. Bylo sice nevlídno a místy chumelilo, ale kromě japonské výpravy tam nebyli téměř žádní turisté. Pěkná, ne zcela obvyklá muzea a výstavy - stará lékárna, kupecký krám, výstava vltavínů a vůbec tektitů, zrcadlové bludiště, voskové figuríny, staré motocykly a fotografie Jana Saudka. Na 2 dny docela dost.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA