Zázrak zvaný Tančírna

Zázrak zvaný Tančírna

31. 7. 2015
Můj příběh stavba
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Teď jsem si přečetla v tisku, že Tančírna získala 2. místo v anketě Divy Olomouckého kraje roku 2015. Mám z toho radost.
Zdenka Jírová
Vždy mám radost, když zvítězí srdce nad mamonem a nevšímavostí. Gratuluji všem, kterým osud této stavby nebyl lhostejný, i když jsem tam nikdy nebyla. Fotografie jsou krásné.
Elena Valeriánová
Marie, Tančírna stojí kousek nad tí táborem. I dnes do tábora jezdí děti i ten potok tam teče, jen nevím jestli se tam pořád myjí děti. Ty budou mít asi teplè sprchy. Jsem ráda, že se našel někdo, kdo tam byl. A jsem ráda, že to je pro vás dobrá zpráva. Vando prý se tam bude i tančit.
Marie Seitlová
Ano Eleno, já ve svých 10 letech byla v pionýrském táboře v Račím údolí. Moc se mi tam líbilo, myli jsme se v potoce, který tekl kolem, ale na tančírnu si nějak nevzpomínám. Je moc pěkná. U nás v Loučné je před nedávnem postavená tančírna, snad kopie nějaké, nevím více.
VANDA Blaškovič
Eleno, při čtení Tvého článku jsem měla normálně radost! Jen tak dále ve všech směrech. Smím prosit?..:))
Jana Šenbergerová
Eleno, díky za ten článek i fotografie. Tančírnu jsme viděli začátkem července 2013, a to už bylo patrné, že se něco děje. Máme radost, že se povedlo vrátit tuto zajímavou stavbu do života. Tehdy bylo po ránu docela nevlídno, přesto se nám Račí údolí moc líbilo. Fotili jsme jen mobilem, takže snímky nic moc. Zájemci si je mohou prohlédnout na mém profilu, kam se je pokusím hned teď nainstalovat.
Hana Rypáčková
Jsem ráda,že to tak dopadlo.Byla jsem sice jen v Javorníku a dívala se do okolí ze zámeckých oken, ale kraj to byl velmi krásný.Na Račí údolí a Tančírnu jsem se nedostala...Moc ráda jsem se poučila.
petr stejskal
Minulý rok jsme byli v Račím údolí se podívat na tu krásnou stavbu,tančírnu. Bylo mi u toho smutno. V kraji tak půvabném kouzelná stavba. Našel jsem si ji na internetu a tak jsme jeli. Kouzelná stavba však byla v dezolátním stavu. Bylo mi u toho do pláče. Ano,tenhle kraj je na konci světa,turistů tam moc nejezdí,ale tančírna stála za to i přes ten hrozný stav. A tak jsem byl v šoku,když jsem viděl ty dnešní snímky . Nejprve jsem ani nevěřil svým očím,ale pak jsem se probudil. Zase je probuzená ta tančírna nádherná. Děkuji všem,kteří se o to zasloužili.
Zuzana Pivcová
Ano, mám stejný pocit, že člověku zůstanou některá místa bližší než jiná a nemusí to vždy souviset jen s ryze osobní vzpomínkou. Tančírna je už od pohledu zajímavá stavba a záchranu si zasloužila. Nevím, jak je možné, že některé obce dostanou dotace, jiné ne, kdo hodnotí důležitost, nebo zda jde občas o šikovnost, zažádat ve správnou chvíli na správném místě.
Květoslava HOUDKOVÁ
Nejhorší je, že se "někomu rozsvítí v bedně" až když památka padá ! - a pak to stojí miliony. Oprava včas by přišla mnohem levněji. U nás ve městě byly takové domy 2 - chátraly 30 let. Jeden už opraven je, ale druhý - asi vlastnické problémy - chátrá dál !! a je velmi nebezpečný.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%