Jak připravit a jíst mušle?
Zkuste i vy tuto delikatesu!

Jak připravit a jíst mušle?
Zkuste i vy tuto delikatesu!

14. 8. 2015
gastronomie jídlo recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Dobrý den, paní Novotná. Potěšilo mne, že jste si našla letní článek o mušlích. Jen Vás chci upozornit, že pokud je mušle uzavřená po uvaření, nedoporučuje se jíst. Byla totiž již mrtvá před vařením a způsobuje většinou otravy. Čerstvé slávky se po uvaření otevřou, dokonce se třeba od sebe i oddělí. "Kleštičky" opravdu nejsou třeba...ale proti gustu, žádný dišputát..:)) jen opravdu pozor na ty uzavřené mušle. Nemilosrdně se vyhazují. Tak, dobrou chuť!
Dana Novotná
Slávky mám ráda. Taky jsem je jedla poprve v Bulharsku, a naučila mě to tam jedna Francouzska. Ale nejí se tak, jak nám to tady popisuje Vanda. To bysme jich moc z rtěch mušlí nedostali. První mušle se rozevře (rukama, v tom má pravdu) a vidličkou se vytáhne masíčko. A potom se tou mušlí vytahují další. Jako kleštěmi. Naposledy jsem je jedla v cibulové polevce s franc. bagetou a bylo to syté a výborné. Ani jsme to nemohli dojíst.
VANDA Blaškovič
Jano, tak krásný pobyt! Včera konečně zapršelo! A Jitko, spíše mořská panna...ne??....:)) Řekneme případně nějakému domorodci, aby nám ty potvůrky připravil a my budeme debužírovat a povíííídat, třeba i ve třech? Co Vladko, Ty mušle nejíš??...:)) nebo i ve větším počtu, že děvčata?....:)
Jana Slavíková
Vando, do Pakoštane. Jako posledních 5 let, někdy se zadaří i 2x, letos to bohužel v červnu nevyšlo.
Jitka Chodorová
Vando díky, jsi opravdu všestranně nadaná,já ty potvůrky můžu,ale sama to připravit moc neumím, ráda se od tebe přiučím, vždyť jsem mořská baba, ne? Díky.
VANDA Blaškovič
Jano, kam jedete?? Ajo, jasně, musí být čerstvě nalovené...Jiřko, hlavně že ochutnáte, já si na olivy musela také zvykat..:) Libuško, ukážu...:))
Libuše Křapová
Taky se do diskuze. Kdysi dávno v mládí jsem mušle jedla. Byli jsme na dovolené v Bulharsku a tam nám je připravili, už nevím jak. Ani se nepamatuji, jak to chutnalo. Sama mořské potvory nemusím - kromě ryb, ale kdyby mi je někdo připravil, ukázal, jak se jí, no, možná .-)))
Dagmar Bartušková
Na Mallorce jsme si dávali paellu s mořskými plody. Výborné jídlo. V supermarjetech si mořské plody nekupuji, není to "ono". Ale to je každého věc.
Jana Slavíková
Ústřice mi nechutnají, šneky polknu s česnekem a sebezapřením, ale krevety miluji. A na ligně se moc těším, už jen 14 dní a jedu.
VANDA Blaškovič
Děvčata, ty mušle, nebo i jinou delikatesu vám tady na ostrově jednou připravím. A připijeme si šampaňským! To si pište! Děkuji za milé komentáře a jsem ráda, že chutnalo....:))) zatím ahoj!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%