Jak připravit a jíst mušle?
Zkuste i vy tuto delikatesu!
14. 8. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
VANDA Blaškovič
15.3.2016 16:48
Dobrý den, paní Novotná. Potěšilo mne, že jste si našla letní článek o mušlích. Jen Vás chci upozornit, že pokud je mušle uzavřená po uvaření, nedoporučuje se jíst. Byla totiž již mrtvá před vařením a způsobuje většinou otravy. Čerstvé slávky se po uvaření otevřou, dokonce se třeba od sebe i oddělí. "Kleštičky" opravdu nejsou třeba...ale proti gustu, žádný dišputát..:)) jen opravdu pozor na ty uzavřené mušle. Nemilosrdně se vyhazují. Tak, dobrou chuť!
Dana Novotná
15.3.2016 09:14
Slávky mám ráda. Taky jsem je jedla poprve v Bulharsku, a naučila mě to tam jedna Francouzska.
Ale nejí se tak, jak nám to tady popisuje Vanda. To bysme jich moc z rtěch mušlí nedostali. První mušle se rozevře (rukama, v tom má pravdu) a vidličkou se vytáhne masíčko. A potom se tou mušlí vytahují další. Jako kleštěmi. Naposledy jsem je jedla v cibulové polevce s franc. bagetou a bylo to syté a výborné. Ani jsme to nemohli dojíst.
VANDA Blaškovič
18.8.2015 07:58
Jano, tak krásný pobyt! Včera konečně zapršelo! A Jitko, spíše mořská panna...ne??....:)) Řekneme případně nějakému domorodci, aby nám ty potvůrky připravil a my budeme debužírovat a povíííídat, třeba i ve třech? Co Vladko, Ty mušle nejíš??...:)) nebo i ve větším počtu, že děvčata?....:)
Jana Slavíková
16.8.2015 15:23
Vando, do Pakoštane. Jako posledních 5 let, někdy se zadaří i 2x, letos to bohužel v červnu nevyšlo.
Jitka Chodorová
15.8.2015 21:34
Vando díky, jsi opravdu všestranně nadaná,já ty potvůrky můžu,ale sama to připravit moc neumím, ráda se od tebe přiučím, vždyť jsem mořská baba, ne? Díky.
VANDA Blaškovič
15.8.2015 16:06
Jano, kam jedete?? Ajo, jasně, musí být čerstvě nalovené...Jiřko, hlavně že ochutnáte, já si na olivy musela také zvykat..:) Libuško, ukážu...:))
Libuše Křapová
15.8.2015 14:04
Taky se do diskuze. Kdysi dávno v mládí jsem mušle jedla. Byli jsme na dovolené v Bulharsku a tam nám je připravili, už nevím jak. Ani se nepamatuji, jak to chutnalo. Sama mořské potvory nemusím - kromě ryb, ale kdyby mi je někdo připravil, ukázal, jak se jí, no, možná .-)))
Dagmar Bartušková
15.8.2015 09:21
Na Mallorce jsme si dávali paellu s mořskými plody. Výborné jídlo. V supermarjetech si mořské plody nekupuji, není to "ono". Ale to je každého věc.
Jana Slavíková
15.8.2015 08:27
Ústřice mi nechutnají, šneky polknu s česnekem a sebezapřením, ale krevety miluji. A na ligně se moc těším, už jen 14 dní a jedu.
VANDA Blaškovič
15.8.2015 08:09
Děvčata, ty mušle, nebo i jinou delikatesu vám tady na ostrově jednou připravím. A připijeme si šampaňským! To si pište! Děkuji za milé komentáře a jsem ráda, že chutnalo....:))) zatím ahoj!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA