Můj tip na dovolenou:
Mohelnicko a okolí

Můj tip na dovolenou:
Mohelnicko a okolí

17. 7. 2015
cestování dovolená naše tipy
Hodnocení:
(4.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Bohužel jsem byla v životě jen jednou na Bouzově, jinak nic neznám, tak mi bylo k užitku se něco dovědět. Hanácký kroj je krásný a Vám padne.
Dana Kolářová
Ráda jsem se prošla Mohelnicí i okolím. Děkuji.
Alena Várošová
Paní Jano z našeho kraje,hrkly mi až slzy do očí z Vašeho komentáře.Mám ráda svůj kraj,kde žiji.Pracovala jsem pár let před důchodem v rekreačním zařízení i jako seniorka (3.sezoónu nepracuji) jako recepční - ubytovatelka a ráda jsem klientům doporučila, jak by se daly skloubit třeba dva,tři výlety,když trasa byla téměř jedním směrem,aby ušetřili čas i peníze za benzin.Takže bych měla znát něco z našeho kraje,ale musela jsem si nějaké vědomosti z historie oprášit.Byla jsem mezi lidmi oblíbená,což svědčí o tom,že jsem tam tak dlouho již v důchodě pracovala. Paní Aleno V,Mohelničák stále existuje,sem tam bývá ucpán z důvodu kalamity sněhu,nebo i bouraček.Trasa je stále stejná.
Jana Šenbergerová
Češi, vzpamatujte se a koukněte na mapu. To, o čem je tu řeč, je ve značné míře Olomoucko a jeho okolí. To nepíšu proto, že jsem z Olomouckého o/kraje, ale protože tak to je. Popsaným místům to na kráse neubere a nezmate to neznalé. Jinak klobouk dolů před tím záběrem. Spousta zajímavých míst, na která by tak tak stačily prázdniny.
Alena Várošová
Děvčata a pane Horáčku,to víte,že jsem pročítala různé brožurky a snáněla fotky,kde se dalo.Nejsem žádný historik,abych si to vše pamatovala.Moc,moc vám všem děkuji za krásné komentáře.Opravdu od nás se dá absovovat mnoho výletů na různé světové strany..K paní Eleně, ta kniha vyšla koncem minulého roku,napsal ji Michael Weber a psal tam o šumpersko-losinských inkvizičních procesech koncem 17.století. Kvůli tabletu se neomlouvejte,každý se pořád něco učíme. A větrníky v cukrárně dělají každý den čerstvé a nejen větrníky. A ty různé druhy tvarůžků naložené v různých speciálních marinádách.Ale nejlepší je čerstvý chleba namazaný máslem a na tom ta pochutina tvarůžek,posypaný pažitkou a dobře chlazené pivko. Zase jsem vám nadělala chutě ?....tak dobrou chuť všem k obědu.
Alena Vávrová
Moc krásné seznámení s Mohelnickem, dík. Přiznávám, že hodně popsaných míst tam na vlastní oči neznám. Jen jsem někudy kdysi docela často projížděla. Pamatuji kopec zvaný Mohelničák, tam jsme jednou v létě "vařili". Dnes už se jezdí jinudy. Ale třeba tu Olomouc, doufám, znovu navštívím. Nejen Floru, jako kdysi, ale i historickou část města.
Alena Tollarová
Aleno to je opravdu výzva k návštěvě Mohelnice a okolí, třeba Kroměříže nebo Olomouce. Vydala by asi na několik týdenních pobytů. Z vyjmenovaných míst jsem byla jen v zámku v Náměšti na Hané a na Bouzově a potvrzuji, že obojí stálo za to. Tvarůžkový větrník mě teda dostal!
Elena Valeriánová
Na tabletu mě zlobí, že nabízí při psaní výběr slov a pak vzniknou takové zkomoleniny. Místo rád řád, z gruntů místo z gruntu. Tak se nezlobte, snad si zvyknu.
Elena Valeriánová
Letem světem či spíše Olomouckým krajem. Až se mi z toho množství informací točí hlava. Ale každý si může vybrat, co má řád. Vzala jste to, milá pani Aleno, pěkně z gruntů. Mám jednu doplňující informaci. V minulém roce vyšla kniha Zpověď inkvizitora (teď si nevzpomenu na jméno autora) v ní je popisován i osud Vámi vzpomenutého K. A. Lautnera.
Soňa Prachfeldová
Také musím poděkovat za krásné přiblížení Vašeho rodného kraje a okolí, historie a současnosti. Fotky úžasné, nejvíc se mi líbila holčička v červeném na židovském hřbitově a neméně Vám sluší kroj. Moc pěkné !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%