Ilustrační foto: Ingimage
Můj jediný pobyt v lázních
9. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
9.7.2015 20:23
Nechtěla jsem psát o své lázeňské léčbě, kterou jsem zažila jedinkrát. Ale asi budu muset. Moje zkušenosti jsou totiž docela, ale docela jiné!
Dagmar Bartušková
9.7.2015 19:20
V lázních jsem byla 2x, v Bechyni - tam jsme byly na pokoji 3 a bylo to bezva, vloni jsem byla ve F. L., to jsem si připlatila za "jednolůžák". Chtěl ho tam kdekdo. To pak byla pohoda! Jak jsem psala, nesnáším fňukny a aby na mne spolubydlící nabalila své problémy a šťavnatě líčila, kde ji všude píchne, to by mi odčerpala veškerou energii. Nohy na ramena a úprk! Paní Hano, ti chlapi patří k lázeňské léčbě, bez nich by to tam stálo za prd! Tanečky, pozvání na vínko a techtle - ano, dochází i na mechtle.
Květoslava HOUDKOVÁ
9.7.2015 18:49
Zřejmě od mládí jsem už byla "ledvinářka" - pak po těžké operaci jsem jezdila do Marián. Lázní (x). Spolubydlící jsem měla příjemné, ani rozdíl generace nevadil, ubytování pěkné atd. A potkala jsem tam např. Ladisl. Peška, Josefa Beka a mnohé další. V láz.domě Svoboda měl své stálé apartmá Mir. Horníček. Jenže, když se ML staly městem němec.hostů, bylo zle! Lázeňské dostávaly "dýško" v markách. Za "dýško" (v Kčs) jsem byla šoupnuta do skoro studené vody atd. Po revoluci tam Němci jezdili dál i víc, já už na to neměla a nemám dosud. Občas mi někdo (při cestě) přivezl aspoň Rudolfku k pití. Jedna kámoška mi dala tip na rozumné ubytování - pokusím se zajistit pro příští rok a pít zase Rudolfku v Úšovicích (tam pramení).
Jana Šenbergerová
9.7.2015 17:27
Byla jsem v lázních celkem třikrát. Ve Františkových kvůli neplodnosti, (spolubydlící byly tři a dalo se s nimi vyjít, navíc lázně pomohly), v Jeseníku kvůli nesnesitelnému hučení v uchu (spolubydlící byla v pohodě, ale hučení mi zůstalo) a v Teplicích nad Bečvou po infarktu, když zemřel manžel. Bylo to v prosinci, kdy bylo nečekaně teplo, lázně skoro vylidněné a spolubydlící tak příšerná, že já, mírumilovný člověk, šla žádat o jednolůžák, na který jsem dost připlatila, jen abych se dostala z jejího dosahu. Dovedu si tedy představit, co asi prožila Hanka.
Zuzana Pivcová
9.7.2015 16:37
No, já jsem přesvědčena, že se to Haničce opravdu stalo. Proti tomu byl můj jediný pobyt v lázních v lednu 1986, kdy byly Mariánky v rekonstrukci a proto vrácený poukaz, který mi pak přidělili, úplnou idylou.
Eva Mužíková
9.7.2015 16:19
Nyní jsem i já opravdu zvědavá, jak to je ... stalo se, či nestalo. Jestli stalo, tak to byl lázeňský pobyt spíš za trest, nežli ku pomoci...
Hana Rypáčková
9.7.2015 15:11
No jo, Hani, jsi to ty....To jsem si oddechla.To je výplod fantazie, nestalo se ti to doopravdy?
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA