FOTO: Z rodinného archivu Zdenky Jírové
Vzpomínka na moji babičku
17. 8. 2022Každý má či měl svou babičku. Někteří mají dvě, já však poznala jen jednu - maminku mé maminky. Tatínek už své rodiče ztratil dříve, než jsem se narodila.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lucie Veselá
28.11.2023 20:58
Nádhera. Prožila jsem cosi vzdáleně podobně, prostě milovanou babičku, milovanou tetu, dotek s jejich časem a pocit totálního štěstí když jsem byla s nimi. Vracím se k těm zážitkům v mysli často a znamenaly tyhle dvě ženy pro mne mnoho. Připomíná mi to, že život má smysl, pokud se zapíšeme takovouto měrou do duše někoho. Nemusí to být naše dítě. Nemusí to být vnouče. Můžte to být náhodné setkání, nezapomenutelná služba důvěry, sdílení, děkuji za krásný příběh, který nás drží nad vodou :(
Taťana Veselá
20.6.2023 09:04
Paní Zdenko, moc hezky se mi váš článek četl, hltala jsem ho jedním dechem, až mám i husí kůži. Zavedla jste mě do krásné doby. Já jsem babičky ani dědečky vlastně nezažila, tak jsem si moc ráda přečetla, jaké to může být, mít hodnou babičku a krásné dětství plné vzpomínek na ni. Děkuji ❤
František Matoušek
18.8.2022 16:24
Hezké vzpomínání na babičku a vaše dětství. Škoda, že čas nejde zastavit či dokonce alespoň na chvilku vrátit.
Eva Kopecká
18.8.2022 02:30
Pohladily mě staré časy... některé věty a výrazy mi mnohé obnovily. Kéž by na mě moje vnouče taky tak pěkně vzpomínalo, i když ten obsah se bude lišit o nevyhnutelný časový posun.
Jana Jurečková
17.8.2022 19:35
Zdeni, děkuji za vzpomínání. Já měla 2 babičky a vždycky se těšila na prázdniny, to byly nejhezčí dny, lepší než někde na táboře...
Soňa Prachfeldová
17.8.2022 14:41
Tenkrát byl život těžší, připadá mi, že jsme se jako děti radovaly více a babičky se nám mohly také více věnovat. Ta láska prarodičů nás pak provází celý život. Krásné vzpomínání Zdenko.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA