FOTO: Elena Valeriánová
Ukrajinské pastorále
24. 2. 2022Jsem duše toulavá a ráda objevuji něco nového, mám raději dobu dřívější než tu dnešní uspěchanou, plnou násilí a neúcty k jiným lidem. Na svých dovolenkových cestách se nikdy nevracím na stejné místo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
24.2.2022 19:01
Eleno hezky napsaný článek a Ukrajinci mají rádi svoji vlast. Když jsme je měli na pracovišti, několikrát jsme se jich ptali, zda by tu nechtěli zůstat, když tu pracují a odpověd byla že ne, že na Ukrajině je jejich domov, kde mají své rodiny, své přátele, své majetky......
Marie Měchurová
24.2.2022 18:35
Eleno, děkuju za oživení vzpomínek. Taky jsme na Ukrajině byli, ale trošku dál u Rumunska na horách. Navštívili jsme i nějaká města. Ukrajinci byli na svoji svobodu moc pyšní. Je mi ze současné situace moc smutno.
Martina Růžičková
24.2.2022 17:59
Moc hezky napsáno i nafoceno. Krásná příroda. Jsem v šoku z toho, co tuto zemi postihlo, a bojím se, co vše se ještě může stát.
Hana Rypáčková
24.2.2022 17:56
Za smutných okolností se k článku vracíme. První válku nám v rodině připomíná zachráněná lajka Matylda. A je to tu zase....
Naděžda Špásová
24.2.2022 17:10
Ahoj Eli, tak jsem si přečetla o Ukrajině. Mám odtamtud předky, koluje ve mě ukrajinská polovina mé krve. Babička s mojí matkou a tetama sem přišly po válce, myslím v roce 1948. Už z nich nežije nikdo. Abych pravdu řekla, tak co jsem znala z vyprávění, nikdy bych tam nejela. Ale Ukrajina mě stejně dohnala. Dcera má přítele Ukrajince a je tu celá rodina, jsou hodně přátelští a mají nás rádi. Je mi smutno, co se tam děje, moje podvědomí se asi probudilo.
Jan Zelenka
24.2.2022 16:01
Moc hezké, realistické. Je to, holt, jiný svět. A ten je nyní v ohrožení.
František Matoušek
24.2.2022 15:57
Moc pěkný článek. Moc krásné fotografie. Na Ukrajině jsem nebyl a ani mě to tam nijak netáhlo.
Jitka Caklová
24.2.2022 15:12
Moc hezky napsané i nafocené. Škoda, že nemám fotodokumentaci ze života naší rodiny od roku 1950. Krom toho chlastu, jsme žili úplně stejně. Když jsem o 30 let později měla možnost autobusovým zájezdem projet Ukrajinu Užhorod - Lvov - Kyjev, jen jsem si říkala, to jsme si na zdejší poměry žili ještě dobře. Jak čtu a vidím z foto, ani po dalších třiceti letech se tam mnoho nezměnilo a na rozdíl od nás přírodu mají stále stejně krásnou.
Jana Šenbergerová
24.2.2022 14:20
Myslím, že nikdo z nás nečekal, že se k článku vrátíme za současných okolností. O to víc mě mrzí, že zase mnozí zaplatí za "nenasytnost" jiných. Čánek se mi moc líbí včetně fotografií, ale ta současnost vůbec ne. :-(
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA