Ukrajinské pastorále
FOTO: Elena Valeriánová

Ukrajinské pastorále

24. 2. 2022

Jsem duše toulavá a ráda objevuji něco nového, mám raději dobu dřívější než tu dnešní uspěchanou, plnou násilí a neúcty k jiným lidem. Na svých dovolenkových cestách se nikdy nevracím na stejné místo.

cestování dovolená naše tipy
Hodnocení:
(4.9 b. / 36 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Eleno hezky napsaný článek a Ukrajinci mají rádi svoji vlast. Když jsme je měli na pracovišti, několikrát jsme se jich ptali, zda by tu nechtěli zůstat, když tu pracují a odpověd byla že ne, že na Ukrajině je jejich domov, kde mají své rodiny, své přátele, své majetky......
Marie Měchurová
Eleno, děkuju za oživení vzpomínek. Taky jsme na Ukrajině byli, ale trošku dál u Rumunska na horách. Navštívili jsme i nějaká města. Ukrajinci byli na svoji svobodu moc pyšní. Je mi ze současné situace moc smutno.
Martina Růžičková
Moc hezky napsáno i nafoceno. Krásná příroda. Jsem v šoku z toho, co tuto zemi postihlo, a bojím se, co vše se ještě může stát.
Hana Rypáčková
Za smutných okolností se k článku vracíme. První válku nám v rodině připomíná zachráněná lajka Matylda. A je to tu zase....
Dana Puchalská
Zajímavý článek z archivu.
Naděžda Špásová
Ahoj Eli, tak jsem si přečetla o Ukrajině. Mám odtamtud předky, koluje ve mě ukrajinská polovina mé krve. Babička s mojí matkou a tetama sem přišly po válce, myslím v roce 1948. Už z nich nežije nikdo. Abych pravdu řekla, tak co jsem znala z vyprávění, nikdy bych tam nejela. Ale Ukrajina mě stejně dohnala. Dcera má přítele Ukrajince a je tu celá rodina, jsou hodně přátelští a mají nás rádi. Je mi smutno, co se tam děje, moje podvědomí se asi probudilo.
Jan Zelenka
Moc hezké, realistické. Je to, holt, jiný svět. A ten je nyní v ohrožení.
František Matoušek
Moc pěkný článek. Moc krásné fotografie. Na Ukrajině jsem nebyl a ani mě to tam nijak netáhlo.
Jitka Caklová
Moc hezky napsané i nafocené. Škoda, že nemám fotodokumentaci ze života naší rodiny od roku 1950. Krom toho chlastu, jsme žili úplně stejně. Když jsem o 30 let později měla možnost autobusovým zájezdem projet Ukrajinu Užhorod - Lvov - Kyjev, jen jsem si říkala, to jsme si na zdejší poměry žili ještě dobře. Jak čtu a vidím z foto, ani po dalších třiceti letech se tam mnoho nezměnilo a na rozdíl od nás přírodu mají stále stejně krásnou.
Jana Šenbergerová
Myslím, že nikdo z nás nečekal, že se k článku vrátíme za současných okolností. O to víc mě mrzí, že zase mnozí zaplatí za "nenasytnost" jiných. Čánek se mi moc líbí včetně fotografií, ale ta současnost vůbec ne. :-(

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%