Ilustrační foto: Freepik
Senioři patří do restaurací
5. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
5.7.2015 11:20
Krásný a zajímavý článek. Všichni to tak nějak cítíme a není nám tato situace cizí. Ale dnes máme daleko více možností než třeba naši rodiče, ale jsme také náročnější. Už nám nepostačuje pouze klábosení se sousedy na lavičce před domem. A proto obdivuji každého z nás, co si našel třeba až v důchodu nějakého koníčka - ať je to kolo, foťák, pejsek, chození s hůlkami ... atd. Jen nezapomínejme mezi sebou komunikovat, že se neznáme, ale právě prohozené slovo, pozdrav může prolomit ledy. Velmi se mi líbí předposlední odstavec tohoto bezva článku. Chodíme občas v Jeseníku na oběd do hotelu Slovan. Chodí tam i maminy s miminy a nebo batolátky. Do restaurace přivezou dítko v kočárku a to se pak chvíli baví v dětském koutku a pak začne poplakávat. Máma ho nakrmí hospodskou polévkou a dítko vříská ... Nemám nic proti dětem, ale spící mimino raději vidím pod košatým stromem než v restauraci u stolu.
Dagmar Bartušková
5.7.2015 11:14
Jsem kavárenský typ, mám ráda tu atmosféru - vůni kávy, počteníčko v tisku, klábosení a pel mel různých lidí. A je mi jedno, jestli jsem tam sama či s přáteli. Co mě vytáčí, jsou řvoucí děti, jejichž mámy si z kaváren dělají výtečně strávenou mateřskou. Před sebou tablet nebo pořád volají a děti nechajì bez povšimnutí, ať si klidně řvou. Pokud nemají rodiče tzv. "kinderstube", těžko to očekávat od jejich potomků. Plný souhlas - děti do kaváren nepatří, od toho mají dětské koutky.
Jana Šenbergerová
5.7.2015 10:48
K tomu podvečernímu posezení na lavičkách musím ještě podotknout, že při rekonstrukci našeho sídliště byly nainstalovány lavičky před domy a za domy navíc i stoly, takže v těchto dnech tam bývá po ránu a navečer čilý ruch.
Jana Šenbergerová
5.7.2015 10:13
Moc pěkný článek. Dnešní senioři jsou na tom v jistém ohledu lépe než naši rodiče a prarodiče. Mnozí mají pejsky a tak setkávání s ostatními pejskaři při venčení také dává příležitost k seznámení. I na kole se můžete setkat se spřízněnou duší. Dokonce i vnoučata, se kterými jdeme na dětské hřiště, nám umožňují setkat se s babičkami a dědečky ostatních dětí.
Často se stává, že senioři najdou budoucího partnera, když chodí na hřbitov za tím minulým.
Je to jako se vším. Kdo chce, příležitost si najde.
A také platí, kdo se bojí, nesmí do lesa. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA