Praha je samá loď
10. 6. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květoslava HOUDKOVÁ
10.6.2015 03:49
Pocházím z Prahy, mnoho let jsem tu žila. I nyní je pro mne Praha dosažitelná za 1/2 hod. Lodí po Vltavě jsem jela několikrát, i na Slapy a dále. A také po Labi - při různých akcích jsou plavby zdarma. K min.volbám poskytla ODS plavbu lodí "Porta Bohemica" z kotviště v Brandýse n.Lab. do okolí. Podle Labe u nás vede nová cyklostezka - tam na loď čekali dědové, babičky - i s pejsky - aby mohli vnoučatům na lodi zamávat. A já - s kámoškou - jsme si vesele "utahovaly" z rybářů na březích: "Co jste chytili??" odpověď: "Zatím asi jen rýmu", "Učíte plavat žížaly?" - odpověď: Jó, za chvíli to budou umět!" - no, plavba to byla veselá. Ceny plavby v Praze jsou teď pro mne zatěžující - aspoň využívám přívozy - je jich poměrně dost. A určitě zas bude nějaká akce s plavbou zdarma - snad se dočkám.
Alena Vávrová
9.6.2015 22:55
Ještě musím dodat - nadepsala jsem to sice Praha je samá loď, ale neustále mi zněla v hlavě píseň J. Vašíčka Praha je zlatá loď...vzpomínáte?
Alena Vávrová
9.6.2015 22:52
Ba právě, že jsem děvče od vody a už jsem se něco naplavila nejen po jezeře, ale 1x i po moři v BLR, 2x po Seině v Paříži, po Rýně v Něm., po Labi z Děčína do Hřenska, tam na pramici v soutěskách, sjížděla v mládí řeku Lužnici, atd, tak pořád nemám dost. Užívala jsem si plavbu i Poděbradech. Teď čekám, kdy bude v Mácháči už plný stav vody, abych se opět svezla největší lodí - zrenovovaným Májem, vloni jsem jela jen malým parníčkem Hynkem. A určitě ještě podniknu i nějakou delší plavbu po Labi, či Vltavě.
Eva Mužíková
9.6.2015 22:34
Alenko, děvče od vody, koukám, že jsi si to užívala. Fotky se Ti povedly. Doufám, že jsi ale nezanevřela na parníčky na Mácháči:))))
Jitka Chodorová
9.6.2015 22:12
Aleno, jedno z mých přání je svézt se po Vltavě parníkem, sice jsem plula v Paříži po Seině, taky v Chorvatsku lodí do města Rovinj,ale ta Praha mě pořád láká, protože ji miluji,taky miluji vodu,tak doufám, že se mi toto ještě splní.Tobě děkuji za přiblížení a fotky, které jsou moc pěkné.
Hana Čadová
9.6.2015 21:50
Paní Aleno, určitě jste si projížďku lodí po Vltavě užívala. Až přijedete opět do Prahy, vyzkoušejte večerní okružní jízdu. Také se Vám bude líbit.
Jana Šenbergerová
9.6.2015 21:34
Moc pěkné. Jako bych byla na té lodi. Myslím si, že fotografie nemají chybu. Krásně doplňují text.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA