Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jana Slavíková
5.8.2016 15:36
Pane Kronesi, majolka s feferony se stále prodává. A pokud ji nemají, stačí do majolky přimíchat lžičku feferonkové pasty.
Jan Krones
4.8.2016 21:34
Prodávala se kdysi majonéza s feferony. S vařeným květákem je to velmi dobrá kombinace. S majolkou to jde taky, ale ty feferonky tomu dají šmrnc.
Jana Slavíková
22.6.2015 17:38
Květák na sladko zní zajímavě, asi vyzkouším. Před smažením květák také nevařím, jen ho přeliju na cedníku vařící vodou (líp při obalování drží mouka). Dlouho jsem si myslela, že květák se strouhankou je naše rodinná specialita, ale uvádí ho ve své kuchařce i Vilém Vrabec, tím způsobem se dá dělat i chřest, pórek, fazolky.
Marie Foltýnová
21.6.2015 22:40
Manžel miluje květák na mozeček.Také ho mám ráda(ten květák myslím).Dělám i karbanátky z květáku,nemají chybu a nebo na řízek.A vyzkouším to obalovat tímto způsobem.Dobrý nápad,díky
Eva Mužíková
21.6.2015 21:21
No to jsou mi rady, hlavně ten sladký květák je zajímavý, vyzkouším. Já také vařím všechnu zeleninu, včetně brambor v parním hrnci, je to rychlá a velice chutná úprava..
Květoslava HOUDKOVÁ
21.6.2015 16:00
Dcera (a já taky) máme rády květák nasladko: Drobné růžičky květáku naskládám do parního hrnce, ovařím (zůstanou vitaminy). Pak rovněž posypat osmaženou strouhankou (na másle), trochu máslem ještě pokapat a osladit. Růžičky (drobné nebo rozdělené) pro smažení ponechávám syrové. Během smažení krásně změknou a aspoň "nevylívám vitamíny" -polévku nejím
Miroslava Jachimová
21.6.2015 13:56
Já podobně připravuji i brokolici nebo růžičkovou kapustu. Jen na talíři posypu nasucho opraženou strouhankou a polévám rozpuštěným máslem.
Marie Novotná
15.6.2015 16:41
Tak tohle je moc zajímavý a jednoduchý recept.To vyzkouším.Díky.