Rosalba
23. 5. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zoja Sedláčková
26.5.2015 19:21
Tvoje příběhy ze setkávání s různými lidmi by vydaly na pěknou knížku povídek. Před časem jsem četla závěry z jakého si psychologického výzkumu a tam se tvrdilo, že se ztrátou partnera se snáze vyrovnávají ti, kteří měli krásný partnerský vztah vztah. Utíkají se k hezkým vzpomínkám. Ti, jejichž vztah jen "přežíval" se prý vyrovnávají se ztrátou hůře. Projektují do ní i svůj "promrhaný" život. Nedokážu posoudit, co je na tom pravdy. Přijde mi to trochu proti logice. Ale kam s logikou na vztahy, že.
Libor Farský
23.5.2015 21:34
Všechny články Michaely se nejen hezky čtou, ale přinášejí i důvod k zamyšlení nad lidskými osudy.
Zuzana Pivcová
23.5.2015 20:46
Vždycky říkám, že takový smutek je velmi individuální a každý si ho musí prožít jen a jen sám. Soucit, účast, to vše potěší, povzbudí, ale zda se ten trpící vrátí zpět do života, zda najde něco, co ho zaujme, přitáhne, to je vždy ve hvězdách. A také každý jinak reaguje. Mně soucit nikdy nepomohl, musela jsem spíš dostat až skoro vynadáno: Copak to nedokážeš, to budeš fňukat? Každý jsme jiný. Díky, Míšo, pozorovatelko, pečovatelko, spisovatelko.
Lidmila Nejedlá
23.5.2015 17:16
Michalko, přečti si na mém profilu článek: Život vdovy je boj s mořem starostí. Pane Libore, nemyslím si, že to muži mají lehčí, ale nikdo si na ně netroufne / třeba na úřadech/ tak, jako na ženu.
Jana Šenbergerová
23.5.2015 15:47
Michaelo, máte pěknou zásobu zajímavých příběhů. které umíte velmi čtivě podat.
Libore, proč si to myslíte? Já jsem přesvědčena, že muži jsou na tom ještě hůř než ženy, protože se od nich očekává, že jsou silní a svou ztrátu lépe unesou. Navíc jim z mně neznámého důvodu společnost odpírá pláč, kterým se každému uleví, nejen ženě.
Libor Farský
23.5.2015 14:54
Je to zvláštní, ale ženy většinou nepřemýšlejí nad tím, že tu ztrátu může stejným způsobem cítit i vdovec.
Michaela Přibová
23.5.2015 12:49
Milá Lidmilko, předně tě srdečně zdravím. Ohledně Rosalby: bylo mi té krásné ženy líto, ale zároveň mi bylo líto darů, které dostala od života a ona si jich neuměla vážit a nechala převážit smutek a bolest ze ztráty milovaného muže. Potud k Rosalbě. A teď k tobě: Prosím tě, napiš svůj příběh :)) Ahoj Míša
Lidmila Nejedlá
23.5.2015 09:56
Milá Michaelo, provokuješ mě. K tomuto článku bych mohla napsat další článek o tom, co prožívá vdova. Možná se odvážím v tomto přátelském prostředí. Tvé příběhy ze života mne velmi zajímají.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA