Dokážeme si představit život bez knih?

Dokážeme si představit život bez knih?

2. 7. 2012
knihy Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiřina Musilová
Přidávám se co milovnice knih co bylo napsáno.... Jenomže: ukradněte si v dnešním chaosu chvilku utéct na ostrov zvaný Knižní svět: A to je škoda veliká, že je tak těžké se odpoutat. Je v tom kus vlastní svobody, zatímco jinak jsme otroci civilizačních chaosů. Proto, vzhůru na ostrov kde má svět fantazie svůj řád a srovná nám myšlenky do obrazů, které nalaluje pouza a jenom on!
Nina Šachová
I já se ráda připojím. Je to přesně tak, jak obě říkáte. Dnešní mládež nečte vůbec a mezi sebou komunikují holými větami, je to hrůza. Kde jsou ty doby, kdy jsem si kupovala knihy za pár korun a jaký byl výběr....Dnes sáhnu raději po klasice několikrát přečtenou z knihovny po své mamince, protože si novou knihu prostě dovolit nemohu. A začtu se třeba do W.Smitha Řeky bohů ,pluji povodím Nilu a prožívám pohádku Tanuse a nádherné Lostris....už tolikrát, tolikrát.
Zuzana Pivcová
Dobrý den, paní Dano, vždycky jsem milovala knihy, televizi jsme ani neměli a kino bylo výjimečně. Naučila jsem se na nich zcela spontánně číst ještě dávno před školou, protože jsem nechtěla zůstat pozadu za sestrou, která už chodila do první třídy. A také se normálně plynně vyjadřovat se širokou slovní zásobou, což se poslechem mluvy v televizi naučit nedá. Na knihu reaguje každý podle své fantazie. A je pravda, že až na naprostou výjimku jsem byla následným filmovým ztvárněním literární předlohy velmi zklamána. Ať už to bylo vnějším vzhledem hlavních představitelů nebo upraveným příběhem, u něhož se později začala používat rafinovaná poznámka "na motivy knihy ...", kam se vešlo všechno. Z dnešních knih nejsem nadšena přemírou autobiografií či biografií veškerých osobností kulturního a politického světa u nás. Trh je nasycen na 200%, už neznáme každý čtvrtek fronty na nově vyšlé knihy. Ale je to vždycky ta kvalita, po které bychom rádi sáhli? A samozřejmě i cena knih nahrává jedině tomu, aby mnohý občan raději s prominutím "čuměl" na televizi nebo internet. Je to obdobné jako s nákupem u vietnamských stánků. Mnoha lidem to ani nelze mít za zlé. Je to spíš národní ostuda.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%