Výlety, výstavy, grilování
aneb tipy, co dělat v máji!
1. 5. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Elena Valeriánová
3.5.2015 19:56
Do Prahy mám daleko, ale ostatním chvi doporučit výstavu Jindřicha Štreita. Výstavu jeho fotografií jsme měli v Jeseníku o minulém adventu - s jinou tématikou -v evangelickém kostele. Velmi krásný a silný zážitek.
Hlásím, že náš rododendron na zahrádce je těsně před rozkvětem. A jinak doporučuji všem vyrazit do přírody, ta je právě teď nejkrásnější.
Radovan Cakl
2.5.2015 17:17
V zámeckém parku jsem byl před týdnem a ještě nic nekvetlo. V lázeňském parku už týden kvetou u Chaloupky 4 vysoké keře, růžově a bíle. U fontány už odkvetla fialková azalka, začínala kvést bobkovišeň a magnolie. Na rohu Šárky loni plně kvetl už 1. května bílý rododendron a když jsem tam líbal Jíťu (třešně v nedohlednu), stavěly se do fronty další 2 lázeňačky, jestli prý mohou taky. Letos ještě nic ;-( Čtyři dny jsem se teď kurýroval a zítra jdu poprvé ven, tak uvidím.
Květoslava HOUDKOVÁ
2.5.2015 10:04
V tomto týdnu jsem byla na výletě: Zámek a park ŠTIŘÍN, průvodce byl botanik p. Václav Větvička. Zná perfektně historii a každou rostlinu v Parku. Přivezla jsem mu vlastní dárek 2 květiny Achimenes (bouloň, "Honzík" - už s nasazenými poupaty) - doufám, že mu rozkvetou pro potěšení. Tyto trvalky jsou méně známé, ale mně se pěstování daří. Mám z vysílání ČT 1 "Magazín z metropole" zaznamenány adresy "pražských dvorků" (občané si upravili vnitrobloky). Vezmu do košíčku "Honzíka" jako dárek - a to by bylo, aby mne tam nepustili podívat ! Takový je můj "jarní plán" + další výlety, co dovolí počasí.
Soňa Prachfeldová
1.5.2015 20:04
Tolik nádherných akcí, do Průhonic bych se také moc ráda podívala a výstava J.Streita bude určitě bezvadná. Ostatní je pro mne moc vzdálené, škoda. Měsíc máj by měl trvat 3 měsíce, aby se vše stihlo. Díky redakce .za tipy.
Zuzana Pivcová
1.5.2015 19:54
Vstupenka na dnešní majáles v Praze-Letňanech stála 499 Kč. To je docela dost. Měli vystupovat Chinaski, Tomáš Klus, Michal Hrůza a jiní. Ovšem nedočetla jsem se, kdy přesně kdo z nich. Raději pojedu zítra na Berounské hrnčířské trhy. Bývá to hezký výlet.
Jana Šenbergerová
1.5.2015 16:46
Krásné rododendrony je možné spatřit také v parku zámku Velké Losiny, ale Radek by nám mohl prozradit, jestli už se chystají kvést. V našich končinách je ještě docela chladno.
Svatava Páleníková
1.5.2015 16:35
Ano, doporučuji Průhonice v druhé půlce května či až na konci. Stojí to ale za to!
Renata Macháčková
1.5.2015 14:52
paní Evo, ještě chvíli vydržte. Byla jsem tam v pondělí a rododendrony ještě nekvetou. Pouze magnolie a skalničky.Bez těch rododendronů to není tak krásné. Tip na dnešek: od 19.30 je nasvícená Vrtbovská zahrada /pouze 2x v roce/ a budou hrát skladby Vivaldiho
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA