Jarní fotopříběh: Barvy Kréty
2. 4. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
2.4.2015 19:55
Elen, Vaše zajímavé a pestré vyprávění ve mne vzbudilo krásné vzpomínky na moje poznávání tohoto ostrova. Vy jste k tomu ještě pořídila výborné fotografie vycházejícího slunce i pěkné letecké snímky. Jinak jsem také, jako Vy, milovnicí plavání v moři za ranního rozbřesku. Skvělé!
A synovec má básnický talent.
Elena Valeriánová
2.4.2015 19:49
Zuzko, už Spinalonga obydlena není. Ale síla toho místa je úžasná. Ráda jsem přispěla ke vzpomínkám. Děkuji, že jste se zastavila.
Zuzana Pivcová
2.4.2015 19:39
Kréta v říjnu 2003 byla mým prvním setkáním s Řeckem. Byla jsem tak okouzlena, že jsem postupně navštívila ještě několik ostrovů, poloostrov Chalkidiki a Olympskou Riviéru. Ano, vzpomínám si i na plavbu menší loďkou na Spinalongu. I když byl ostrůvek obydlen, stejně tam byl cítit duch až celkem donedávna zde žijících malomocných. Děkuji Vám, že jsem si po letech mohla tolik věcí, včetně zvyků, připomenout.
Elena Valeriánová
2.4.2015 18:28
Napíšu Vám sem básničku, kterou mi složil můj synovec na pozvánku k výstavě fotek o Krétě
SPINALONGA
(Feri Ceperko)
Na starém ostrově
uprostřed chladných zdí
hodiny života pomalu odbíjí
Zvon starý, železný
nahlas tu zpívá
přízraku,
který tam v ulicích
dřímá ...
Den za dnem
duše nemocných straší
však touhu přežít
v nich nezaplaší
po noci utrpení
nastane den
z bolesti zůstane
jenom zlý sen ...
Eva Mužíková
2.4.2015 18:20
Elen, díky Vám jsem poznala alespoň takto další, kout světa. Nádherné fotky, zvláště vycházejícího slunce mne přímo nadchly... děkuji, moc hezké čtení
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA