Den vzpomínání
na oběti holocaustu
1. 4. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
VANDA Blaškovič
2.4.2015 18:36
Toto je velice zajímavý článek, děkuji. Určitě se zúčastním. Paní Nováková, měla jsem to štěstí se několikrát sejít s Arnoštem Lustigem. Byla to nezapomenutelná setkání, většinou humorně laděná. I jako mužský byl úžasný...mužský v kruhu svých přátel oslovoval "ty bejku"...:)) Ale abych to trochu zvážnila, pamatuji si, že mi jednou řekl a asi nejenom mně: Žít je výsada, nad kterou nic lepšího neznám. Přežít lágry je výsada kombinovaná se štěstím." Je nezapomenutelný. 26.2.to bylo 4 roky co Arnošt Lustig zemřel. Pokusím se najít fotografie se setkání s ním. Čest jeho památce. Děkuji Vám.
Vladka Steinová
2.4.2015 10:40
Děkuji redakci, že vyměnila fotgrafie a lokalizovala mnou původní navržené. Je to starý židovský hřbitov a foto nazvané Návrat nikam.Ještě jednou děkuji.
Vladka Steinová
2.4.2015 10:05
Dobrý den, ke svému článku jsem žádala redakci o publikaci fotky z mého archivu, kterou jsem redakci včas zaslala.Bbyla však použita jiná fotografie.Děkuji za zájem všem,kteří si o Jom ha Šoa přečtou.
Zoja Sedláčková
1.4.2015 16:17
Již jsem tady psala o Přírodní škole. Jednou z jejich iniciativ je i "Terezínská štafeta" O víkendu 20-22.3. se setkali týmy z celé republiky v Terezíně. Koho zajímá víc - najde na www.terzinskastafeta.cz
Zuzana Pivcová
1.4.2015 13:32
Toho všeho si i díky své práci nesmírně vážím, za úžasnou považuji i akci "Stolpersteine". probíhající už ve více zemích, kdy před dům, kde bydlela některá z obětí holocaustu, se do dlažby zasadí kámen se jménem, a to tak, že kolemjdoucí o tu informaci musí opravdu doslova zakopnout (stolpern) a tím se jim vryje do paměti. Moc děkuji za příspěvek, Vladko.
Hana Rypáčková
1.4.2015 13:11
Četla jsem o povstání v knize Schindlerův seznam docela nedávno s vnoučaty. Čest památce obětem holocaustu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA