Zdeněk Svěrák dostal
čestný doktorát
25. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
26.3.2015 12:08
Opravuji chybu. Přestože jsem měl na stole rozečtenou knížku "Zdeněk Svěrák: Po strništi bos" a na monitoru reakční článek o něm, napsal jsem hned 2x chybně "Zděnek". Je to zřejmě tím, že jsem právě dopsal dopis své kamarádce Zděnce. Vysvětluji si to jako nezvládnutou setrvačnost mysli. Také se Vám to někomu stává?
Libor Farský
26.3.2015 02:02
Paní Vladko, já jsem si kdysi zase představoval ve funkci našeho prezidenta Radovana Lukavského pro jeho kultivovaný hlasový projev, zvláště při recitování poezie. Zděnek Svěrák by se mi jako prezident také líbil. On by to ale nevzal, to by se raději odstěhoval do Humpolce.
Libor Farský
26.3.2015 01:57
Také se připojuji ke gratulantům. Laskavý humor Zděnka Svěráka vždy člověka potěší, ale i češtinářské lekce.
Zdenka Jírová
25.3.2015 23:59
Je dobře, že pana Svěráka tak vysoce ocenili. Jeho zásluhy o rozvoj českého jazyka je velmi záslužná práce, protože, jak sám uvádí, náš krásný jazyk zaplevelujeme amerikanismy, které vůbec nepotřebujeme, protože pro daný výraz máme plnohodnotnou českou náhradu. Rovněž jeho filmová práce patří k rodinnému stříbru. Gratuluji k udělení Čestného doktorátu.
Jiří Libánský
25.3.2015 20:32
O Z. Svěrákovi jsem zde na portále už několikrát psal jako reakci na snahu tohoto člověka pohanět, snižovat jeho zásluhy a nebo morální vlastnosti. Proto jen připomínám, že já jsem měl možnost ho poznat jako velmi laskavého, upřimného a inteligentního člověka. Také když jsem ho požádal o pomoc v mém scénickém projektu, tak mi ochotně pomohl a zcela nezištně.
Hana Šorejsová
25.3.2015 20:07
Souhlas s vámi, zde ! Je opravdu činorodý a umí , a naučil to i svého syna.
Vladka Steinová
25.3.2015 17:34
Panu Svěrákovi upřímně gratuluji. Jak k získání čestného doktorátu,tak i k jeho narozeninám.Celá jeho tvorba je prodchnuta snahou o zdravý vývoj a zachování jazyka českého, který tak snadno, zničitelně a úpadkově dnes komolí kdekdo, i ti vysoce postavení, herci, dokonce i sami učitelé. Nezapomenutelné jsou jeho každoroční zářijové diktáty pro žáky (ČT2).Jeho scénáře a texty k písničkám jsou fantastické.Pana Svěráka bych si dokázala představit i ve funkci prezidenta této země.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA