To je naše zabíjačka
12. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
4.5.2015 21:18
No jasně, Maruška nemohla chybět.... úplně Tě vidím, jak stojíš u válu a řezník Tě již musí odhánět, aby něco zbylo do jaterniček:)))))
Marie Foltýnová
4.5.2015 20:34
Nejvíce se mi líbí poledne.Ukrojit si kousek ovárku,masíčka,kousek jatýrek,k tomu křen,mňam.A ovarová polévka s kroupami,jedna báseň.
Alena Vávrová
13.3.2015 12:31
Moje první setkání se zabíjačkou se odehrálo již v dětství u dědečka. Prase omráčené pistolí se vyškublo svým vražedníkům a prolítlo dlouhým dvorem, vyvrátilo branku a svalilo se až nárazem na vyšší břeh pankejtu, odkud jej museli dopravit zpět na dvůr. Tenkrát mi to taky nevonělo, ale jak šly roky, bylo to o něco lepší. Naši známí na vsi chovali pravidelně vepříka Vašíka, chodil za paničkou až do kuchyně a ta pro něj pokaždé slzela, ještě když jedla první pochoutku-mozeček. U nich jsem již byla schopná při zabíjačce i pomáhat.
Hana Rypáčková
13.3.2015 08:18
Setkala jsem se se zabijačkou, ale nesnáším mastnotu a tak jsem tam byla k ničemu.Jen jednou jsem točila nějakým mlýnkem a musela jsem své místo opustit.
Ale na ohni otáčet selátkem, polévat pivem a hlavně být s přáteli to mě baví dodnes. Taky jsme se Libore střídali na chalupách spolužáků i žáků. Dnes už jdeme do hospůdky odpoledne, často se večer už rozcházíme.
Zuzana Pivcová
13.3.2015 07:43
Mám ráda různá setkání, líbí se mi jako vždy Tvé vyprávění. Ale jako milovnice zvířat bych od zabíjačky utíkala na hony daleko.
Libor Farský
12.3.2015 22:50
Milá MMko. To je škoda, že jste mi nenabídla přátelství už tenkrát a nepozvala mne! To víte - Pražáček. Znal jsem zabíjačku fakt jen z Ladových obrázků. Ale zato na chalupě mé první dílo bylo ohniště s grilem. Prasátko jsme opékali snad se všemi třídami mých studentů "dálkařů", vždy v červnu před loučením na prázdniny. Je to také pěkný rituál a krásně se při něm všichni sblížili, když jinak chodili chodily do školy jen na jeden den každý druhý týden. I vdané holky většinou zůstávaly přes noc, někdo měl stan, někdo spal v autě. Kecalo se a zpívalo až do kuropění. Dnes už mě, po létech, navštěvují jen jednotlivě. Ale nakonec i opékání špekáčků je fajn.
Marie Novotná
12.3.2015 20:02
Hezké připomenutí dávných časů.Ať už to bylo v dětství ,nebo později v manželství.Nevím kolik těch čuníků bylo,ale jsem moc ráda,že to už není.
Soňa Prachfeldová
12.3.2015 19:50
Užila jsem si v mladším věku zabijaček, skutečně práce, tehdy nebyly mrazáky a rexovala jsem do sklenic, ty mastné hrnce všude, dnes raději když dostanu jitrničku
Marie Magdalena Klosová
12.3.2015 19:01
Těší mě,že jsem ve vás,holky,vyvolala vzpomínky a taky chutě!Děkuji za pěkné ohlasy.mm
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA