Slunce rozehnalo šedivé mraky,
roztál sníh, co v noci na zemi pad,
ač dosud neslyšet zpěvavé ptáky,
jaro se ukáže zakrátko snad.
Rozkvetou kytičky, co spaly pod sněhem,
v trávě to začne hrát barvami všemi,
i tváře lidiček zazáří úsměvem,
a ptáci zakrouží nízko nad zemí.
Jaro se ukáže
8. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
9.3.2015 22:01
Denně chodíváme ulicí mezi rodinnými domky a kocháme se raným jarem. Bělostné sněženky, oranžové, fialové a bílé krokusy, sluníčkově žluté talovíny i různobarevné petrklíče nás vždy dobře naladí. Už brzy jich bude všude plno, tak si jich užívejme a k tomu se usmívejme.
Hana Rypáčková
8.3.2015 20:50
Dnes jsem viděla jaro.Dojela jsem si na zahradu po truhlíky a kvetlo tam vše jarní, co má.Dokonce na teplém a chráněném místečku podléšky vykvetly! Hned bych se byla pustila do práce, ale rozum zvítězil...Ptáci se vyloženě přeřvávali..
Eva Mužíková
8.3.2015 18:09
Kéž by to již bylo tak pane Horenský, Vaše nádherná a pohodová básnička snad jaro přivolala...
Alena Várošová
8.3.2015 10:09
A myslíte pane Zdeňku,že se budou všichni usmívat,kéž by to tak bylo,jak píšete.Těch co se usmíváme i za deště je málo,,těch škarohlídů je víc.Ale moc milá a něžná poezie.
Hana Šorejsová
8.3.2015 09:47
Je to kratinké, ale velmi milounké, tak jak k jaru patří, s vnoučaty pozorujeme ptáčky, a mnohde vylezly na travičku sedmikrásky, jaro je krásné. Zdeňku díky !
Soňa Prachfeldová
8.3.2015 09:36
Už některé kvetou a ptáčci už krouží s písničkou, po ránu je vidím z okna ložnice Pane Zdeňku už je to tady :-)
Zuzana Pivcová
8.3.2015 08:27
Včera ráno, když jsem šla z domova, jsem v sídlišti slyšela takové štěbetání, že jsem si říkala: To už se opravdu ozývá jaro. Kytky už asi také kvetou, tak teď už jen ty úsměvy lidiček. U mě jste to básní trochu ovlivnil!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem