Bosou nohou do hadího hnízda
aneb o smyslu masopustu
3. 3. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
4.3.2015 15:05
Už jsem zde psala, asi na chatu, že u nás se tradice masopust. veselí obnovila, i když se to nekoná dle kalendáře správně. I letos jsem měla v úmyslu jít, bylo navíc krásně, a já na to zapomněla a pracovala na zahradě. Asi to bylo pěkné jako vždy, i když nových masek prý nepřibylo. Čekám, až se na měst. webu objeví fotky.
Jana Šenbergerová
3.3.2015 19:44
Pěkné! Masopust jsem zažila dvakrát až v dospělosti, když jsem v době masopustu navštívila svá vnoučata.
Zdeněk Huspek
3.3.2015 18:16
Děkuji za komenty. Tady na Chodsku se masopust drží hodně a hojně, i když se v souladu s dobou omezuje spíš na ten průvod. Ale pořád to ti s maskami dělají rádi a ti doma je rádi vidí. A masopust z mého dětství budu muset popsat zvlášť, to bylo taky fajn.
Hana Šorejsová
3.3.2015 17:08
Zdeňku, opravdu povedené, masopustní průvody si pamatuji ze svého dětství...
Hana Rypáčková
3.3.2015 16:53
Pěkné zamyšlení.Stále tyto tradice přežívají, hlavně v malých obcích a je to dobře.Ovšem zpumprdlíkovat se je nadmíru možné!!!
Alena Várošová
3.3.2015 13:20
Je to moc dobře,že se nezapomíná na tradice a stále se dodržují i když na některých místech úplně vymizely.
Jana Drobňáková
3.3.2015 09:55
Aj u nás obdobie od Popolcovej stredy po Veľkú noc je bez hlučných zábav a plesov. Deň pred začiatkom pôstu sa pochováva basa. :)
Zuzana Pivcová
3.3.2015 09:32
Vzpomínám si, jak mě děti z obce, kam jsem na počátku učitelské kariéry jednou týdně jezdila učit němčinu, uprosily, abychom se místo výuky šli podívat na masopustní průvod u nich. Bylo to moc fajn. Váš článek je milý a tematicky zasvěcený.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA