Dana Kolářová
13.3.2015 07:53
Souhlasím paní Jírová, dobrou knihu nic nenahradí ani v zimě ani v březnu...a dodám ani v létě.
Zdenka Jírová
4.3.2015 00:26
Vždy jsem byla vášnivou čtenářkou. Před asi 3 lety mně do nového bytu daly mé dcery i internet-" Nebudeš cítit samotu, budeš mít na "síti" plno přátel" řekly. Naučila jsem se jakž-takž internet ovládat a trávila u něho večery. Na čtení jsem měla méně času. Letos před Vánoci se můj počítač odporoučel a já čekala, až dostanu nový. Zase jsem měla dost času na knihy, přečetla jsem všechny zapomenuté knihy ze své knihovny i z knihovny mé dcery. Internet už mi zase funguje a já svůj čas dělím, aby mi zbyl i na čtení. Dobrou knihu nic nenahradí ani v zimě ani v březnu.
Dana Kolářová
3.3.2015 17:08
Zojo, čtenáři si vezmou knihu, mají-li chuť a náladu číst, vášniví čtenáři (ke kterým patřím) čtou kdykoli, kdekoli, kterýkoliv měsíc v roce, ve dne či v noci. A proč bychom si knihy neměli trochu připomenout a alespoň je oprášit? Když se naštěstí ta pravá tradice oslav knihy zachovala a zůstala tu s námi do dnes a hlavní slovo dostali knihovny a knihkupectví. Kdysi býval březen měsícem knihy, s příchodem nových technologií se přejmenoval na měsíc internetu, ale protože v současnosti je ohroženým druhem spíše čtenář, než on-line služby, tak ho české knihovny určily jako měsíc čtenářů. A myslím, že je to dobře, jak pro čtenáře, tak pro posluchače.
Hana Šorejsová
3.3.2015 17:05
Dano, velmi hezky poeticky pojato, já čtu také celoročně, ale v zimě pravda přečtu více. Díky .
Hana Rypáčková
3.3.2015 08:30
Roku 1843 vznikla darem pátera Š. , který městu věnoval mnoho knih. "Na strakonickou českou knihovnu pod jménem Josef Schmidinger věnuji 1000 zlatých ve stříbře žádaje, aby ji spravovalo šest měšťanů, a to se rozumí moudrých, hodných a poctivých."
Akce se konají po celý rok.Je na hradě a v včera se otevíralo renovované dětské oddělení.Dík za ni...
Zoja Sedláčková
3.3.2015 00:42
Dano, víš proč je zrovna březen měsícem knihy (nyní čtenářů(? Mě by přišel případnější třeba listopad. Měsíc, kdy vzít si knížku je to nejlepší, co můžeš udělat. Ale vzhledem k tomu, že tento svátek vznikl v roce 1955, tak listopad už byl zadaný.
Alena Vávrová
2.3.2015 23:16
I pro mě je to krásně poetické vyjádření všech příslibů toužebně vyhlíženého jara.
Dana Kolářová
2.3.2015 22:42
Ano, paní Hano, tato mini úvaha je nejen o čtení, ale i o nadcházejícím jaru. Děkuji a přeji jaro co nejhezčí.
Eva Mužíková
2.3.2015 20:34
Miluško, nejsi sama, já čtu jen přes zimu...
Miluše Hasenohrlová
2.3.2015 20:07
Moc se stydím,ale jsem "totální nečtivec"....
Načíst starší příspěvky