Vtipnější vyhrává: O kantorské
nemoci z povolání
21. 2. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
2.3.2015 12:54
Dodatečně čtu Váš podařený příspěvek.Vítejte mezi svými,pane Libore.
Libor Farský
24.2.2015 11:24
Děkuji všem za milé přijetí a povzbuzení. Odpovím teď, milé dámy, na několik Vašich podnětů. Vezmu to chronologicky, tedy vzestupně podle údajů v tomto sloupci.
Haničko R. Souhlasím s Vámi. Opravdu, na rozdíl od žen, většinou nedokážeme zvládat pořádně více věcí najednou. Zdá se mi, že muslimové to mají nějak popletené. Vypadá to na poloviční mozek právě u mužů.....
Lidmilko N. K tomu fešákovi na redakčním snímku mám daleko. Já, bohužel, chodím "nahoře bez"
Zuzanko P. Těmi oranžovými návleky v tramvaji jste mě potěšila. Jsme jedné krve, Vy i já - viz můj příští článek o cestování trolejbusem.
Janičko Š. Tomáš má pravdu. Vaše příběhy byste mohla vložit jako samostatný soutěžní příspěvek. Nejvíc mě pobavilo, jak si Vaše kolegyně zjednala pořádek v autobuse.
Haničko Š. Nejednalo se o radiobudík? Dokážu si představit, že by Vás mohl časně ráno pořádně neštvat...
Zuzana Pivcová
22.2.2015 18:14
Moje sestra mi řekla, že její kolegyně, taky učitelka, se ostatním ve výtahu legitimovala tramvajenkou.
Miroslav Štorch
22.2.2015 14:32
Učil jsem na střední škole výpočetní techniku a můj kolega, když odcházel o přestávce, tak mne v učebně automaticky bez přemýšlení zamkl. Moje klíče byly jinde, a tak mi pomohl mobilní telefon, kterým jsem se naštěstí dovolal k zástupci ředitele. Ten mne osvobodil a také se smál, že zamykací stereotypy máme zafixované.
Zdenka Jírová
20.2.2015 23:53
Vtipně napsané. Nejsem sice učitelka, ale pracovala jsem v laboratoři, kde v době předpočítačové stále drnčely telefony. Bydlela jsem v rodinném domku, kam můj muž nainstaloval domácí telefon do patra. Stalo se mi, že zazvonil domácí telefon a já do sluchátka řekla:"Prosím,tady laboratoř". Muž se mohl potrhat smíchy.Vidíte, že to po potrefuje i neučitele.
Jana Šenbergerová
20.2.2015 22:34
Pěkně jste tu naši "nemoc" připomenul.
Jaká roztržitost? Kantor musí myslet na tolik věcí současně, že se mu velmi snadno stane, že některá z hlavy na okamžik vypadne a malér je na světě. Kolegyně jela autobusem a zřejmě probírala v hlavě problémy se svými puberťáků. Cestující se vesele bavili a ona zničehonic vyskočila a k údivu osazenstva zaječela: "Tak bude tu konečně ticho?"
Já jsem se třikrát tak zabrala do práce, že jsem zůstala po odchodu školníka zamčená ve škole. Jednou jsem lezla v úzké sukni a v botech na podpadcích malým okénkem v mezipatře. Podruhé jsem zůstala ve sborovně, která neměla okna směrem na ulici a nacházela se v patře pod alarmem. Z oken, která vedla do školní zahrady bylo vidět kousek silnice, po které občas někdo prošel. Kolem chodili známí lidé a já si za nic na světě nemohla vzpomenout na jediné jméno, tak jsem pokřikovala: "Haló, paní, počkejte, prosím, já jsem tu zamčená." Konečně mě jedna známá objevila v okně a poslala za mnou někoho z vedení, aby mě vysvobodil. Potřetí jsem se tak lekla, že jsem zas zmeškala čas zamykání školy, že jsem ve zmatku zapomněla na alarm. Přeběhla jsem v jeho dosahu a ten příšerný zvuk mě k smrti vyděsil. Tehdy přijela policejní zásahová jednotka, že se někdo vloupal do školy. Pak už mé odchody raději školník kontroloval. Dnes už se tomu směju, ale tehdy mi bývalo ouvej. S bývalými kolegy se každý měsíc scházíme a vzpomínáme na průšvihy, které nás potkaly. Docela se při tom nasmějeme.
Svatava Páleníková
20.2.2015 21:33
Milý, laskavý humor, ostatně jak se pro kantora sluší a patří. Ale hlavně je fajn, že je tu zase nový aktivní čtenář, tedy chlap!
Zuzana Pivcová
20.2.2015 18:17
Vzhledem k tomu, že jsem kdysi učila v jazykové škole němčinu a moje sestra byla celé roky učitelka na ZDŠ, tak o učitelské roztržitosti jsem už vyslechla mnoho. To klepání na dveře je asi dost typické. Jedné učitelce zaklepal na dveře třídy někdo z rodičů a ona vycházela ven a také zaklepala. Jiná si zaklepala na dveře výtahu.Teď už dávno neučím, ale s igelitovou taškou s odpadky jsem došla až na zastávku MHD a s oranžovými návleky ze soukromé ordinace až k tramvaji a všimla jsem si jich až při stoupnutí na první schod. Vaše srdečné, nenucené vyprávění se mi moc líbilo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA