Nedělní zimní výlet za tajemnem
9. 2. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
17.2.2015 01:06
Moc hezké povídání, takových tajemných míst je u nás více, vždy si o nich ráda čtu. Výlet to musek být opravdu vydařený, i když asi dost studený.
Eva Balúchová
10.2.2015 17:06
"Orloj" ale nemá znázorňovat mužství.Je to Hodinový stroj z žuly 6m vysoký a znázorňuje projektil.
Kolik je hodin,to na něm neumí určit ani autor.
Soňa Prachfeldová
10.2.2015 15:59
Alenko, Ty v neděli , já v sobotu, na ten menhir se také zajedu podívat na jaře. Moc hezké fotky a povídání - prima !
Marie Magdalena Klosová
10.2.2015 15:42
Brněnský "orloj"bych nezatracovala.Naši předkové se hlásili velmi otevřeně k tomuto symbolu mužství,je to přece symbol pokračování života.To moderní doba z věcí přirozených dělá zakázané,či "sprosté".Většina starodávných objektů napodobuje tento tvar,Brňané se nemají za co stydět.Jsou hrdými pokračovateli.
Jaroslava Handlová
10.2.2015 10:46
Aleno, zajímavým popisem jsi mne přesvědčila, že výlet stojí za úvahu. Děkuji za dobrý tip na návštěvu tajemných míst.
Vladka Steinová
10.2.2015 10:38
Dobrý den,ano,menhiry jsou stále opředeny tajemnem.Počet 41na území ČR hovoří o pravosti a jejich výskyt je četný hlavně na Lounsku, Žatecku a Slánsku.Stáří se odhaduje na 4-6 tisíce let. O pravosti dalších se stále v odborných kruzích diskutuje. Některé zmizely při rekultivaci, např.na Chomutovsku.V Bretani se věří, že odstranění menhiru vede k potopení příslušné krajiny do moře. Každopádně jste, p.Alenko, otevřela možnost diskuse pro ostatní čtenáře a dala skvělý námět na výlet.Děkuji.
Alena Tollarová
9.2.2015 21:08
Evo, to je vážné obvinění. To chce foto, abychom se mohly event. přidat. :) Tak kdy jedeš do Brna?
Eva Balúchová
9.2.2015 20:48
Ha,ha,říká se tomu všelijak.Podle mě je to otřesné.Klidně bych dovolila autorovi aby si to dal na pomník.Hyzdí to celé náměstí.
Zoja Sedláčková
9.2.2015 20:41
Určitě pěkný výlet. A měli jste štěstí, že vánice vás neprovázela dlouho. Obě místa znám už z mládí, ale v zimě jsem je také ještě nenavštívila. Mám ve Slaném kamarádku ze střední školy a v době studií jsme spolu trávily hodně času. Na tato místa jsme několikrát vyjely na kole. Naposledy jsme tam byly společně před třemi lety. Jsou to místa, kam se člověk rád vrací.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA