Otrokyní ve Francii - 2.díl

Otrokyní ve Francii - 2.díl

17. 6. 2012
Hodnocení:
(1 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Sehnalová
Hezke poctenicko,dekuji ! Chodi z toho mraz po zadech. Take jsem se s necim podobnym setkala a verim vam kazde slovo. Mnoha mlada devcata dopadla hure a stoji nekde u cesty... Tady v italii je mnoho sluzek z rumunska a vsech koutu sveta. Jen tomu povolani davaji stravitelnejsi nazvy.
Zuzana Pivcová
Nemyslela jsem to jako výtku, je jasné, že každý počítal, že si tam vydělá a bude moct cestovat nebo si něco koupit. Cizinci nebo i naši podnikavci na to hřešili. Bylo to i zde. Pomáhala jsem tu německému historikovi, snesla mu z dokumentace první poslední, on mě na závěr nazval "duší archivu" a dal mi 10 marek, ať koupím něco kočkám! Tak prima den.
Hana Šimková
Zuzanko , je to už dávno, ale já jsem tam nejela pro peníze , ale myslela jsem , že to bude dobrodružství a že celkem levně uvidím moře. Moře jsem sice viděla, ale s tím ostatním jsem nepočítala ai ve snu. Moje tzv.naivita, spíše blbost se mi nevyplatila. Já jsem spíše vždycky věřila v dobré a slušné lidi. Už jsem dávno vyléčená.
Zuzana Pivcová
Hanko, Hanko, vrátila jsem se z krátké cesty do Německa a čtu dodatečně Vaše vyprávění. Doufám, že od té doby už uteklo pár let, že to nebylo teď. Zkraje po listopadu řada našich lidí naletěla takovým novodobým "otrokářům". Slyšela jsem ještě horší příběhy. Vzpomínám, že jsem kdysi před ředitelem celorakouského archivnictví, který byl u nás v archivu na návštěvě, řekla při pozvání na oběd, že bych šla kamkoliv na práci do Německa, kde se domluvím, jen abych si vydělala, třeba za uklízečku, a on na mě začal řvát, že to snad nemám zapotřebí. takhle se shazovat, že přece mám nějakou důstojnost a ty mizerné peníze by mi za to nestály. Bylo to v době, kdy k nám západní cizinci přistupovali jako k nižší kategorii, a i když jsme třeba měli vysokou školu, mysleli si, že nám stačí málo. To, co mi řekl ten pán, jsem si zatraceně jednou provždy zapamatovala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%